Η Νέα Γενιά Ζηρίδη αποτελεί ένα από τα πλέον ιστορικά σχολεία στην Ελλάδα με μια ξεχωριστή πορεία 80 χρόνων.

Συνδυάζοντας μοναδικά την παράδοση με την καινοτομία, το σχολείο αναπτύσσει δυναμικά νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για να δημιουργήσει στους μαθητές του μια ευρεία βάση γνώσεων και δεξιοτήτων προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες προκλήσεις της εποχής μας.

Με όχημα την εξωστρεφή κουλτούρα και τις ισχυρές παιδαγωγικές αξίες, η Νέα Γενιά Ζηρίδη προσφέρει ένα ολοκληρωμένο και πολυεπίπεδο εκπαιδευτικό πλαίσιο, δίνοντας έμφαση στη μοναδικότητα του κάθε μαθητή. Μια μοναδικότητα του σχολείου είναι και το πρόγραμμα CHARISMA που έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με την θεωρία πολλαπλών τύπων νοημοσύνης του Howard Gardner από το Πανεπιστήμιο του Harvard.

Με το CHARISMA ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει το χάρισμά του, μέσα από ειδικές μεθόδους ανίχνευσης από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο, ενώ παράλληλα αναπτύσσει τις ιδιαίτερες κλίσεις του συμμετέχοντας σε διαφορετικές δράσεις. Ο κάθε μαθητής αποκτά το δικό του Portfolio και ακολουθεί ένα προσωποποιημένο σχέδιο μάθησης, εξελίσσοντας τα ταλέντα και τα δυνατά του σημεία.

Ένα άλλο πρωτοποριακό πρόγραμμα, αποκλειστικά στη Νέα Γενιά Ζηρίδη, είναι το Academic Excellence που επικεντρώνεται σε διδακτικές προσεγγίσεις που αναπτύσσουν τη μαθησιακή ικανότητά στη Γλώσσα και στα Μαθηματικά. Η λογική του προγράμματος στηρίζεται στους μαθησιακούς στόχους βάσει του τι πρέπει να κάνει ο κάθε μαθητής και όχι του τι πρέπει μόνο να γνωρίζει, μέσα από την ενεργοποίηση δεξιοτήτων επικοινωνίας, συνεργασίας και δημιουργικής μετάδοσης και αφομοίωσης της νέας γνώσης. Στον πυρήνα του προγράμματος βρίσκεται η 360ο αξιολόγηση των εκπαιδευτικών στην ποιότητα και την αποτελεσματικότητα της διδασκαλίας που αντιμετωπίζει διαφορετικά τον κάθε μαθητή ανάλογα με τις ατομικές του ανάγκες.

Συμπληρωματικά με τα παραπάνω, η Νέα Γενιά Ζηρίδη αναδεικνύει σε απόλυτη προτεραιότητα την εντατική εκμάθηση των ξένων γλωσσών με στόχο οι μαθητές να ελαχιστοποιήσουν την εξωτερική βοήθεια. Χρησιμοποιώντας την ψηφιακή τεχνολογία, διαδραστικές μεθόδους και αυξάνοντας τα τμήματα και τις ώρες, οι μαθητές έχουν εμφανή βελτίωση στην προφορική και γραπτή επικοινωνία αλλά και στην πιστοποίηση της γλώσσας. Ειδικά για τα Αγγλικά, το σχολείο έχει αναπτύξει μια πολύπλευρη συνεργασία με το British Council που εξασφαλίζει στους μαθητές του το υψηλότερο επίπεδο διδασκαλίας.

Η διαμόρφωση της πλέον σύγχρονης εκπαιδευτικής εμπειρίας στη Νέα Γενιά Ζηρίδη κορυφώνεται με το πρόγραμμα Digital Education όπου δίνεται έμφαση στην ενσωμάτωση ψηφιακών μέσων διδασκαλίας και στη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης ψηφιακής πλατφόρμας, αξιοποιώντας τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό του σχολείου.

Η πρωτοποριακή και μαθητοκεντρική φιλοσοφία του σχολείου συμπυκνώνεται και στα παράλληλα προγράμματα Student Care, Parent Care, και Ziridis Coaching Centre. Με το Student Care οι μαθητές εκπαιδεύονται να βοηθούν τους συμμαθητές τους, να ενισχύουν το πνεύμα ομαδικότητας και να έχουν ενεργό ρόλο στα σχολικά δρώμενα. Η Νέα Γενιά Ζηρίδη είναι το μοναδικό σχολείο που παρέχει στους γονείς προσωπική επαφή μέσα από το Parent Care, που ακούει, καταγράφει, συμβουλεύει, ενημερώνει κι επιλύει οποιοδήποτε θέμα απασχολεί τους γονείς και αφορά το παιδί τους ή το σχολείο γενικότερα. Το Ziridis Coaching Centre το πρώτο κέντρο coaching που λειτουργεί μέσα σε σχολείο σε όλη την Ελλάδα προσφέρει υπηρεσίες coaching για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Η Νέα Γενιά Ζηρίδη αποδεικνύει έμπρακτα την καινοτόμα εκπαιδευτική προοπτική, κεφαλαιοποιώντας ταυτόχρονα την ιστορική παρακαταθήκη των 80 χρόνων υπεροχής στην ελληνική εκπαίδευση.