Με τίτλους, όπως «Οι απεργίες μας έδιωξαν από την Ελλάδα», καλύπτουν τα βουλγαρικά ΜΜΕ τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης.

Τον εν λόγω πρωτοσέλιδο τίτλο επέλεξε η εφημερίδα της Σόφιας «Τέλεγκραφ», που δημοσιεύει ρεπορτάζ για τη μείωση στις αφίξεις Βούλγαρων τουριστών στην Ελλάδα, το καλοκαίρι. «Οι απεργίες διαρκείας ανάγκασαν μεγάλο αριθμό Βούλγαρων να αλλάξουν σχέδια και να μην περάσουν τις θερινές διακοπές τους στην Ελλάδα, δείχνουν τα τελευταία στοιχεία του Εθνικού Στατιστικού Ινστιτούτου. Κατά 59,4% μειώθηκαν τα ταξίδια προς τη γειτονική χώρα, όπου οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται και τώρα, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν δρομολόγια τρένων προς τη Θεσσαλονίκη», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Όπως αναφέρει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Βουλγαρικής Ένωσης Μεταφορέων ανήγγειλε ότι, «οδηγοί με βουλγαρικά φορτηγά ξεκινάνε ειρηνική πορεία προς τους συνοριακούς σταθμούς ελέγχου με την Ελλάδα, σε ένδειξη υποστήριξης συναδέλφων τους, τα αυτοκίνητα των οποίων έγιναν στόχος εμπρηστών την περασμένη εβδομάδα».

Η οικονομική ημερήσια εφημερίδα «Ντνέβνικ» δημοσιεύει βασικά σημεία της ανοιχτής επιστολής, με την οποία η Ένωση των Βούλγαρων Ιδιοκτητών Φορτηγών διαμαρτύρεται για τις ζημίες που έχουν υποστεί οι Βούλγαροι μεταφορείς και για τις επιθέσεις εναντίον φορτηγών με βουλγαρικές πινακίδες.

Η εφημερίδα «Τρουντ» δημοσιεύει την είδηση για το διάβημα, με το οποίο το υπουργείο Μεταφορών της Βουλγαρίας ζήτησε από τις ελληνικές αρχές να λάβουν μέτρα για την εξομάλυνση της κατάστασης και μαρτυρίες Βούλγαρων μεταφορέων, που καταγγέλλουν ότι βρήκαν κατεστραμμένα τα λάστιχα των φορτηγών τους και ότι δέχθηκαν απειλές από εκπροσώπους των Ελλήνων μεταφορέων.

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε, έως αύριο τα διεθνή δρομολόγια των τρένων μέχρι την Ελλάδα θα σταματάνε στο βουλγαρικό σταθμό «Κούλατα», στα σύνορα και οι επιβάτες θα μεταφέρονται στη Θεσσαλονίκη με λεωφορεία.