Τέσσερις δανειολήπτες πέτυχαν με αποφάσεις των ειρηνοδικείων Θεσσαλονίκης και Βασιλικών ευνοϊκές ρυθμίσεις για δάνεια από τράπεζες, τα οποία κρίθηκε ότι δεν είχαν τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουν, χάρη και στις υποστηρικτικές ενέργειες του παραρτήματος Θεσσαλονίκης, της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, δανειολήπτρια με 131.000 οφειλές προς τράπεζα κέρδισε τη διακοπή των δόσεων έως τον Μάιο του 2014, ενώ εργαζόμενος για χρέη 200.000 ευρώ προς τράπεζα κατάφερε και κέρδισε προσωρινή διαταγή διακοπής των δόσεων με μηδενική μηνιαία καταβολή.

Άλλος εργαζόμενος με χρέος 400.000 ευρώ κέρδισε τη διακοπή των δόσεων προς τις τράπεζες για ένα χρόνο, καθώς και την απαγόρευση από τράπεζα να παρακρατεί ποσό από τον μισθό του, καθώς και την απαγόρευση παρακράτησης χρημάτων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Τέλος, εργαζόμενος για οφειλές 200.000 ευρώ προς τράπεζες κέρδισε την προσωρινή διακοπή για ένα έτος της αποπληρωμής προς τη μία τράπεζα και τη μείωση της δόσης στα 50 ευρώ για οφειλές προς τη δεύτερη τράπεζα.

Οι παραπάνω αποφάσεις θα επανεξεταστούν μετά από ένα έτος και όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση αποτελούν «δικαστική δικαίωση» των δανειοληπτών, «που καλούνται να αποπληρώσουν τα δάνειά τους, την ώρα που οι ίδιοι και οι οικογένειές τους είδαν τους μισθούς τους να συρρικνώνονται και σε πολλές περιπτώσεις να οδηγούνται στην ανεργία».

Η Ένωση παρέχει υποστήριξη «σε μέλη του Ε.Κ.Θ. και κάθε δανειολήπτη της περιοχής» για την υπαγωγή στο νόμο για τα Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά και την επίτευξη εξωδικαστικής ρύθμισης των οφειλών τους προς τις τράπεζες.