Την Τετάρτη 3 Ιουλίου εκπρόσωποι του Τύπου επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και το εργαστήριο του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά (CTY Greece), με αφορμή την παρουσίαση του νέου μαθήματος «Nutrition: Highway to Health |Η Χημεία των Τροφίμων και η Υγιεινή Διατροφή», το οποίο στηρίζει η Lidl Ελλάς. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να πάρουν μία πρώτη «γεύση» από το μάθημα και να ζήσουν την εμπειρία του CTY Greece δίπλα στους μαθητές.

Η Lidl Ελλάς στηρίζει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά (CTY Greece) του Κολλεγίου Ανατόλια, προσφέροντας χρήματα για υποτροφίες σε περισσότερα από 25 παιδιά, καλύπτοντας το κόστος συμμετοχής τους στα θερινά προγράμματα του CTY Greece. Επιπλέον η εταιρία ανέλαβε να στηρίξει οικονομικά το νέο μάθημα «Nutrition: Highway to Health».

Η χημεία και η τεχνολογία των τροφίμων, η συμβολή της διατροφής στην πρόληψη των ασθενειών και στην υγεία αποτελούν μερικά από τα συστατικά του νέου μαθήματος του CTY Greece που για πρώτη φορά θα διδαχθεί στο θερινό πρόγραμμα του Κέντρου με την υποστήριξη της Lidl Ελλάς.

«Ο βασικός στόχος που επιλέξαμε να στηρίξουμε οικονομικά το νέο μάθημα του CTY Greece του Κολλεγίου Ανατόλια, ‘Nutrition: Highway to Health’, είναι να μυήσουμε τα παιδιά από μικρή ηλικία σε μια ισορροπημένη κουλτούρα διατροφής και υγείας. Συγκεκριμένα, σκοπός μας είναι τα νέα παιδιά να κατανοήσουν βαθύτερα  τη διατροφική αξία και το ρόλο της υγιεινής διατροφής στην πρόληψη ασθενειών και στην καλή υγεία, να διερευνήσουν τους βασικούς κανόνες διατροφής, σύμφωνα με τα παγκόσμια πρότυπα, για τη σωστή τους ανάπτυξη, τη διατήρηση της υγείας και την πρόληψη ασθενειών και εντέλει να επιλέξουν τα κατάλληλα τρόφιμα και πρώτες ύλες για τον σχεδιασμό μιας μακροχρόνιας ισορροπημένης διατροφής», επισήμανε η Βασιλική Αδαμίδου, Διευθύντρια Επικοινωνίας, Εταιρικής Υπευθυνότητας και Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης της Lidl Ελλάς.

Στο πλαίσιο του μαθήματος θα συζητηθούν επίσης θέματα σχετικά με τη μείωση της σπατάλης των τροφίμων, τη φιλική προς το περιβάλλον γεωργία, κτηνοτροφία και αλιεία, και την ανάπτυξη βιώσιμων συστημάτων παραγωγής τροφίμων.

Η Lidl Ελλάς τροποποίησε πρόσφατα τα προϊόντα της, ώστε να μην έχουν πρόσθετα υδρογονωμένα λιπαρά, μείωσε κατά 20% τη ζάχαρη και το αλάτι σε βασικές κατηγορίες των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας και ελάττωσε τη χρήση παρασιτοκτόνων στα νωπά οπωροκηπευτικά. Επιπλέον, επιλέγει πάντα κακάο πιστοποιημένο από 100% βιώσιμες φυτείες, διευρύνει την γκάμα με περισσότερα προϊόντα πιστοποιημένα κατά MSC και ASC και εμπλουτίζει διαρκώς τα ράφια με περισσότερα βιολογικά προϊόντα και προϊόντα gluten και lactose free.

Μέσω της δωρεάς και των εταιρικών στόχων βιωσιμότητας που αφορούν στα υπεύθυνα προϊόντα και στην αγορά, η Lidl Ελλάς συνεισφέρει ενεργά στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και συγκεκριμένα στον Στόχο 3: Καλή Υγεία και Ευημερία προωθώντας την υγεία μέσω της σωστής διατροφής καθώς και στον Στόχο 12: Υπεύθυνη Κατανάλωση και Παραγωγή δημιουργώντας τις συνθήκες εκπαίδευσης στους νέους με σκοπό της μείωσης της σπατάλης τροφίμων και προώθησης της υπεύθυνης κατανάλωσης.

Εδώ και 20 χρόνια η Lidl Eλλάς αναλαμβάνει δράσεις και πρωτοβουλίες Κοινωνικής Ευθύνης σε καίριους τομείς της καθημερινότητας όπως είναι η ισορροπημένη διατροφή και η υπεύθυνη κατανάλωση!

Επισκεφθείτε και τα:

www.lidl-hellas.gr

www.lidl-axizei.gr

www.facebook.com/lidlgr/

www.twitter.com/Lidl_Hellas_

www.instagram.com/lidl_hellas

www.linkedin.com/company/lidl-hellas

https://www.youtube.com/user/lidlhellas