Αλαλούμ και ένταση με τις κατεδαφίσεις στην Κρήτη

Τη «σκυτάλη» παίρνουν σήμερα αυθαίρετα κτίρια στα Μάλια


ΕΛΛΑΔΑ
14:47
14/03/2013
Αλαλούμ και ένταση με τις κατεδαφίσεις στην Κρήτη
1
loading

Αλαλούμ και νέα ένταση σήμερα στο μέτωπο των κατεδαφίσεων στην Κρήτη. Οι μπουλντόζες έχουν σήμερα «σταθμό» την περιοχή των Μαλίων για την κατεδάφιση ξενοδοχειακής μονάδας. Ωστόσο στο σημείο βρέθηκε ο ιδιοκτήτης της ο οποίος ισχυρίζεται ότι οι κτιριακές εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου είναι νόμιμες.

Πρόκειται για ξενοδοχείο που απαίτησε να σταματήσει η διαδικασία της κατεδάφισης εξηγώντας πως αγόρασε τη συγκεκριμένη έκταση με νόμιμη διαδικασία. Παράγοντες της αποκεντρωμένης διοίκησης Κρήτης εξετάζουν τους ισχυρισμούς του ιδιοκτήτη και η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρισμένη. Το ακίνητο, σύμφωνα με τη λίστα του ΥΠΕΚΑ έχει καταπατήσει την αιγιαλίτιδα ζώνη.

Μετά τη χθεσινή επεισοδιακή πρεμιέρα των κατεδαφίσεων στην παραθαλάσσια περιοχή του Τομπρούκ η ίδια διαδικασία συνεχίζεται.

Τη σκυτάλη παίρνουν σήμερα αυθαίρετα κτίρια στην ευρύτερη περιοχή των Μαλίων και συνολικά μέχρι το καλοκαίρι θα κατεδαφιστούν περισσότερα από 70 κτίσματα με ... χτυπητές αυθαιρεσίες.


Η εντολή από την αποκεντρωμένη διοίκηση Κρήτης είναι να «πέσουν» τα συγκεκριμένα κτίρια που αφορούν κυρίως σε τουριστικές επιχειρήσεις και μικρές ξενοδοχειακές μονάδες. Τη διαδικασία πάντως συνοδεύουν καταγγελίες προς την πολιτεία για επιλεκτικές κατεδαφίσεις που... εξαιρούν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Πηγή: prismanews.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar lexas

    Ο τσάμπας ζει! Ούτε άδειες, ούτε τίποτα.. Και όταν μου ζητήσουν τα ρέστα θα αρχίσω την κλάψα και θα πω: "Δεν κοιτάτε τους πολιτικούς που τα τρώνε ? Το σπιτάκι μου σας μάρανε?".

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει