Η επόμενη δημοπρασία μας βιβλίων, χειρογράφων, εγγράφων και χαρακτικών του οίκου Βέργος θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Ιουνίου, σε κεντρικό το ξενοδοχείο της Αθήνας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η δημοπρασία περιλαμβάνει 532 συνολικά σπάνια βιβλία, έγγραφα, χειρόγραφα, φωτογραφίες και χαρακτικά, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν:

– Ένα μαθηματικό χειρόγραφο (αριθμητική και γεωμετρία) εικονογραφημένο με πολύ προσεγμένα γεωμετρικά σχήματα, που πιστεύεται ότι αποτελεί παραλλαγή έργου του Νικηφόρου Θεοτόκη (1796)

– Ένα εξαιρετικά σημαντικό τετράδιο με 12 αυτόγραφα ποιήματα του Κ. Π. Καβάφη (Ιούνιος 1914), ένα από τα 9 παρόμοια τετράδια που έχουν εντοπιστεί και το πρώτο που βγαίνει σε δημοπρασία

– Ο σπανιότατος χάρτης της υδρογείου που επιμελήθηκε ο Άνθιμος Γαζής, του οποίου είναι γνωστά 4 μόνο άλλα αντίτυπα (Βιέννη 1800)

– Το θαυμάσιο λεύκωμα με 12 λιθόγραφες απόψεις της Ηπείρου που βασίστηκαν σε σχέδια που φιλοτέχνησε επιτόπου ο George de La Poer Beresford (Λονδίνο 1855)

– Ο ιατρικός φάκελος του Γρηγόρη Λαμπράκη από τη νοσηλεία του στο ΑΧΕΠΑ (Θεσσαλονίκη, 22-27 Μαΐου 1963)

– Μια πρώιμη νεκρή φύση του Δημήτρη Μυταρά, ακρυλικό σε hardboard, 10×75,6cm.