«Πόλεμος» υπουργείου Πολιτισμού-Εφορείας Αρχαιοτήτων για το αναβατόριο στην Ακρόπολη

«Η Εφορεία είχε ενημερώσει εγκαίρως για τη διακοπή λειτουργίας» λένε οι εργαζόμενοι


ΕΛΛΑΔΑ
13:38
10/06/2019
«Πόλεμος» υπουργείου Πολιτισμού-Εφορείας Αρχαιοτήτων για το αναβατόριο στην Ακρόπολη
3
loading

Με ανοικτή επιστολή προς την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, οι εργαζόμενοι στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών διαμαρτύρονται «έντονα για την πρόσφατη επίθεση που υπέστησαν μέσω των δελτίων τύπου του ΥΠΠΟΑ, οι συνάδελφοι Ελένη Μπάνου, διευθύντρια της Εφορείας, και Σπύρος Προύσαλης, προϊστάμενος του Τμήματος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών της Εφορείας για το θέμα του αναβατορίου ΑμεΑ στην Ακρόπολη».

«Η Εφορεία είχε αμέσως και εγγράφως ενημερώσει για την προσωρινή διακοπή της λειτουργίας του αναβατορίου (5.11.2018), όταν διαπιστώθηκε εκτεταμένη πτώση λίθων από την υπερκείμενη του αναβατορίου περιοχή του τείχους», πληροφορούν οι εργαζόμενοι. Αυτό το γεγονός, όπως λένε «"ξεχνάει"» η ηγεσία του ΥΠΠΟΑ, όπως «"ξεχνάει" επίσης ότι την ευθύνη για την επισκευή του τείχους δεν είχε η Εφορεία, αλλά η αρμόδια Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως, η οποία ξεκίνησε άμεσα τις αναγκαίες ενέργειες, μετά από σύνταξη σχετικής μελέτης και τις ολοκλήρωσε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα (12.4.2019)».

«Ακολούθησε η πτώση του κεραυνού (17.4.2019), εξαιτίας της οποίας απαιτήθηκε τόσο η επισκευή του συνόλου της ηλεκτροδότησης της Ακρόπολης, όσο και των ηλεκτρικών πινάκων ανελκυστήρα και αναβατορίου», συνεχίζει η επιστολή, ενημερώνοντας παράλληλα ότι «οι εργασίες αυτές ολοκληρώθηκαν από την Εφορεία σε διάστημα περίπου ενός μήνα και στη συνέχεια το αναβατόριο τέθηκε σε λειτουργία (22.5.2019)». Επίσης, συμπληρώνουν, «η ηγεσία του ΥΠΠΟΑ ήταν συνεχώς ενήμερη για την πορεία των εργασιών, ενώ η Εφορεία είχε ταυτόχρονα ενημερώσει για τη διακοπή και την επανέναρξη λειτουργίας του αναβατορίου με σχετική ανάρτηση στο επίσημο site του υπουργείου».

«Η επίθεση αυτή είναι η κορύφωση ενός πολέμου που δέχεται το τελευταίο διάστημα η Εφορεία, στον οποίο είναι πλέον προφανές ότι οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι ατεκμηρίωτες απόψεις βαραίνουν για το υπουργείο πολύ περισσότερο από τις προσπάθειες της Εφορείας», υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την επιστολή.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Σκέτος

    Ενα μήνα Σταλινισμό χρειάζεστε για να σας φύγει η μαγκιά,καρεκλοκένταυροι.

  2. avatar Α/c

    Ντροπή !

  3. avatar Άκης Γ

    Δεν ντρεπόμαστε λίγο! Όλο οι άλλοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Υπουργός, Υφυπουργός δεν υπάρχει; Αυτοί τι έκαναν; Κανένας έλεγχος, και όταν παρουσιασθεί το πρόβλημα, παραιτήσεις!!! Ντροπή. Αίσχος.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει