Η FOODTECH 2019, που θα πραγματοποιηθεί 12-14 Οκτωβρίου στο Metropolitan Expo, από την πρώτη της κιόλας διοργάνωση, έχει βάλει τις βάσεις για να γίνει ο μεγάλος εκθεσιακός θεσμός για τις τεχνολογίες παραγωγής, επεξεργασίας, συσκευασίας, αποθήκευσης και διακίνησης των Τροφίμων & Ποτών, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στη Ν.Α. Ευρώπη.

Η τεράστια σε μέγεθος και διάρκεια διαφημιστική προβολή, οι στοχευμένες δράσεις προσέλκυσης επίλεκτων αγοραστών από το εξωτερικό, το υψηλό οργανωτικό επίπεδο, σε συνδυασμό με την αποστολή από την διοργανώτρια εταιρεία προσωπικών barcode προσκλήσεων σε χιλιάδες στελέχη του κλάδου, εγγυώνται την τεράστια εμπορική επιτυχία της έκθεσης.

Πάνω από 135 εταιρείες έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή

Στην FOODTECH 2019 θα συμμετάσχουν ως εκθέτες προμηθευτικές επιχειρήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό που παράγουν ή εισάγουν προϊόντα και υπηρεσίες Τεχνολογίας και Εξοπλισμού του κλάδου Τροφίμων & Ποτών.

Ήδη έχουν οριστικοποιήσει την συμμετοχή τους πάνω από 135 ελληνικές και ξένες εταιρείες από την Κύπρο, την Γερμανία, την Ιταλία και την Τουρκία, ενώ ο αριθμός αναμένεται να ξεπεράσει τους 300 εκθέτες.

Ανάμεσα τους ξεχωρίζουν αρκετές σημαντικές επιχειρήσεις, όπως: ACMON GROUP, AIR LIQUIDE HELLAS, AVENCO SA, EUROPACK AEE, HELLAS DIGITAL, INOVA ΑΕΒΕ, KAPELIS PACKAGING, MULTIVAC HELLAS, NOVA PACKAGING, SABO ΑΕΒΕ, SILGAN CLOSURES GMBΗ, ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ, ΒΑΜΒΑΚΑΣ ΒΙΟΜ. ΕΞΟΠΛ., ΒΑΡΔΟΥΛΗΣ ΑΕ, ΓΚΑΤΖΕΛΑΚΗΣ ΑΕ, ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΟΜΙΛΟΣ, ΚΟΤΡΩΝΗΣ ΠΛΑΣΤΙΚΑ, ΜΑΚΕΛΗΣ Ν.Α. ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΜΠΟΝΑΡΟΣ ΑΕ, ΣΑΜΠΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΒΕΕ, ΤΑΧΥΠΑΚ ΕΠΕ, ΥΔΑΤΩΡ ΑΕ, ΧΑΙΤΟΓΛΟΥ ΓΡ. ΤΕΧΝΩΝ, ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΕ, CSB-SYSTEM S.R.L., FA FOOD ALLERGENS LAB LTD αλλά και πολλές άλλες.

250 Hosted Buyers θα πραγματοποιήσουν 4.000 b2b meetings

Με στόχο η έκθεση FOODTECH να αποτελέσει μια κομβική εμπορική συνάντηση διεθνούς εμβέλειας, η διοργανώτρια εταιρεία θα επενδύσει σημαντικό ποσό σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα μετάκλησης και φιλοξενίας διεθνών αγοραστών.

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων Ελλήνων και ξένων εκθετών, αλλά και την παρουσία χιλιάδων σημαντικών εμπορικών επισκεπτών όχι μόνο από την  Ελλάδα, αλλά και από αγορές στόχους του εξωτερικού, η FOODTECH, η οποία θα πραγματοποιηθεί 12-14 Οκτωβρίου στο Metropolitan Expo, είναι σίγουρο ότι θα καθιερωθεί ως μία μεγάλη έκθεση Τεχνολογίας και Εξοπλισμού για την παραγωγή, διακίνηση, αποθήκευση και συσκευασία Τροφίμων και Ποτών σε ολόκληρη την Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ήδη αναμένεται να προσελκύσει ως hosted buyers 250 σημαντικούς ξένους αγοραστές  από επιλεγμένες χώρες-στόχους. Γεγονός που μεταφράζεται σε περισσότερα από 4.000 b2b meetings με τους Έλληνες και ξένους εκθέτες. Οι εμπορικές-διερευνητικές συναντήσεις ανάμεσα σε εκθέτες και υποψήφιους αγοραστές-επενδυτές από τις διεθνείς αγορές θα πραγματοποιούνται τόσο στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του b2b meeting area όσο και στα περίπτερα των ίδιων των εκθετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνολικό κόστος για το ολοκληρωμένο πρόγραμμα Hosted Buyers της έκθεσης, θα ξεπεράσει τα 100.000 ευρώ. Παράλληλα γίνονται στοχευμένες προωθητικές ενέργειες σε μεγάλες αγορές του εξωτερικού προκειμένου να εξασφαλισθεί η μεγαλύτερη δυνατή προσέλευση ανεξάρτητων επενδυτών.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε την μεγάλη εμπειρία στον τομέα αυτό της διοργανώτρια εταιρείας, η οποία εδώ και 6 χρόνια πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία το Hosted Buyers program της έκθεσης FOOD EXPO, η οποία μάλιστα φέτος συγκέντρωσε και 900 hosted buyers, αριθμό ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα.

Η τεχνογνωσία, η εμπειρία αλλά και ένα ήδη καλά οργανωμένο δίκτυο από agents σε όλο τον κόσμο, διασφαλίζουν την επιτυχία του προγράμματος και για την έκθεση FOODTECH.