Κατάργηση της διπλής ασφάλισης ζητά ο ΣΑΤΕ

Ισχύει για τους παλαιούς ασφαλισμένους μηχανικούς-εργολήπτες


ΕΛΛΑΔΑ
13:51
18/02/2013
Κατάργηση της διπλής ασφάλισης ζητά ο ΣΑΤΕ
loading

Ο Σύνδεσμος Ανωνύμων Τεχνικών Εταιριών (ΣΑΤΕ) ζήτησε, με επιστολή του προς τον υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση, την κατάργηση της διπλής ασφάλισης των παλαιών (προς του 1993) ασφαλισμένων μηχανικών – εργοληπτών.

Ο ΣΑΤΕ τονίζει ότι με το Ν. 4093/12 έχει καταστεί παντελώς άδικη και παράλογη η διατήρηση της ταυτόχρονης υποχρεωτικής ασφάλισης των «παλαιών ασφαλισμένων» σε δύο (ή και περισσότερα) Ταμεία, και έχει δημιουργηθεί σοβαρότατη στρέβλωση των αρχών της ίσης μεταχείρισης και του υγιούς ανταγωνισμού, καθώς οι «παλαιοί ασφαλισμένοι» επιβαρύνονται υπέρμετρα σε σχέση με τους «νέους», γεγονός που επηρεάζει αρνητικότατα τη θέση τους στην αγορά εργασίας, αλλά και επιδρά, κατά παράλογο τρόπο, στα κόστη των επιχειρήσεων.

Για παράδειγμα αναφέρεται «η ασφάλιση ενός μηχανικού στο ΤΣΜΕΔΕ και ταυτόχρονα στο πρώην ΤΕΒΕ, εφόσον είναι και εταίρος σε μια τεχνική εταιρεία. Υποχρέωση η οποία υφίστατο (και συνεχίζεται) για τους προ του 1993 ασφαλισμένους, ενώ με το Ν.2084/92 καταργήθηκε για τους νέους ασφαλισμένους (μετά την 1.1.1993), οι οποίοι έχουν δικαίωμα επιλογής του ασφαλιστικού φορέα τους».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει