«Τρύπα της κολάσεως» που μοιάζει με «εμπόλεμη ζώνη» χαρακτηρίζουν Βρετανοί τουρίστες το ξενοδοχείο στην Κέρκυρα όπου μένουν.

Συγκεκριμένα, το ζευγάρι των Βρετανών τουριστών Mick Clarke και Jayney, ισχυρίζονται ότι βρίσκονται στο χωριό του Αγίου Γόρδιου στην Κέρκυρα χωρίς νερό και με σκουπίδια που απειλούν την υγεία τους, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Mirror.

Μάλιστα ο Mick που είναι πρώην στρατιωτικός δεν διστάζει να χαρακτηρίσει το ξενοδοχειακό συγκρότημα ως «εμπόλεμη ζώνη», καθώς του θυμίζει την εποχή που υπηρέτησε στον πόλεμο της Βοσνίας.

«Ζω με μια ωρολογιακή βόμβα μέσα μου και η πίεση και το άγχος από όλο αυτό που ζω έχει εντείνει τα συμπτώματα και αρρώστησα», λέει η γυναίκα και εξηγεί ότι πέρυσι λόγω της ασθένειάς της αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την δουλειά της.

«Όταν είδαμε στο Facebook μια ανάρτηση για διακοπές all inclusive με 499 λίρες και πτήση από το Έξετερ η πρώτη μας σκέψη ήταν «είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό» και έτσι πήγαμε σε ένα ταξιδιωτικό πρακτορείο και ρωτήσαμε «που είναι η παγίδα; γιατί είναι τόσο φθηνό;» Μας είπαν ότι είναι η πρώτη εβδομάδα της καλοκαιρινής σεζόν και προσπαθούν να ενθαρρύνουν κόσμο να κάνει διακοπές εκεί», λέει η ίδια.

Δεν έχουν όπως καταγγέλλουν τρεχούμενο νερό στο «στοιχειωμένο χωριό», όπως το περιγράφουν και έχουν και φωτογραφίες και βίντεο να αποδείξουν τα λεγόμενά τους.

«Θέλω να φύγω από εδώ. Με αρρωσταίνει», λέει η Jayney και συνεχίζει: «Οι δρόμοι είναι γεμάτοι σκουπίδια με τους κάδους να ξεχειλίζουν οι παραλίες δεν είναι καθαρισμένες και η πρόσβαση στην παραλία είναι μέσω μιας μικρής αυτοσχέδιας γέφυρας φτιαγμένης από παλέτες».

«Άλλοι τουρίστες αναγκάζονται να πληρώσουν 200 λίρες ο καθένας για να επιστρέψουν στην πατρίδα μας σήμερα. Τόσο χάλια είναι αυτό το μέρος. Δυο κορίτσια από το Τσεσάιρ και πλήρωσαν εξτρά για να καταφέρουν να βρουν πτήση να γυρίσουν πίσω» καταλήγει η γυναίκα.

Εκπρόσωπος του διεθνούς τουριστικού οίκου είπε: «Λυπούμαστε για την δυσάρεστη εμπειρία της κυρίας και του κύριοι Κλαρκ στην Κέρκυρα. Κάνουμε έρευνα για τις καταγγελίες τους και θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί τους για να λυθεί το ζήτημα».