Σε συλλήψεις μετατρέπονται οι προσαγωγές των 35 ατόμων που μεταφέρθηκαν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για την κατάληψη στο υπουργείο Εργασίας.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι διατάραξη κοινής ειρήνης και απρόκλητες φθορές.

Έξω από την ΓΑΔΑ βρίσκεται συγκεντρωμένο πλήθος κόσμου για συμπαράσταση στους συλληφθέντες.

Οι διαδηλωτές έφτασαν στη ΓΑΔΑ, με πορεία μέσω των οδών Πεσμαζόγλου και Χαριλάου Τρικούπη και συνοδευόμενοι από διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες βρίσκονται παραταγμένες μπροστά από το κτίριο της Διεύθυνσης αποκλείοντας την είσοδο.

Στο σημείο έφτασε λίγο μετά τις 16:00 η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία έκανε λόγο για «ανυποχώρητη στάση της κυβέρνησης έναντι ενός λαού που υποφέρει».

«Ένα ζητάμε από τον υπουργό Εργασίας, να φέρει το βίντεο -να το δώσει στα κανάλια- με τις καταστροφές, που τάχα έκαναν οι συνδικαλιστές, οι οποίοι δικαίως πήγαν να διαμαρτυρηθούν για προκλητικές δηλώσεις, που πραγματικά ξεσήκωσαν» δήλωσε βγαίνοντας από το κτίριο της ΓΑΔΑ.

Σημειώνεται ότι, η ένταση που σημειώθηκε το πρωί στο γραφείο του υπουργού Εργασίας, ξεκίνησε όταν μπήκαν στο υπουργείο συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και κατέλαβαν το γραφείου του υπουργού, Ι.Βρούτση, στον 8ο όροφο. Στο σημείο έφθασαν δύο διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης, ανέβηκαν στο γραφείο του υπουργού και προσήγαγαν τα μέλη του ΠΑΜΕ.

Οι συγκεντρωμένοι στο κτίριο της ΓΑΔΑ δηλώνουν ότι δεν θα αποχωρήσουν αν δεν αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες.