Τέλος εποχής για το ιστορικό Zonars

Το νέο όνομα και η ανακοίνωση στο Instagram


ΕΛΛΑΔΑ
12:16
24/04/2019
Τέλος εποχής για το ιστορικό Zonars
4
loading

Tο ιστορικό καφέ Zonars στο κέντρο της Αθήνας, ύστερα από πολύχρονη δικαστική διαμάχη, αλλάζει όνομα και γίνεται πλέον «Athénée». Η επιγραφή έχει κατέβει από την πρόσοψη του καταστήματος, στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου.

Το νέο όνομα έχει αντικαταστήσει πλέον το παλιό. Μια ανακοίνωση στο Instagram αναφέρει: «Η ιστορία ξαναγράφεται στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου». Η νέα εποχή είναι εδώ και το Athénée είναι το νέο όνομα, τονίζεται ακόμη.

Σημείο αναφοράς για τον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου στο Σύνταγμα, το Zonars αποτελεί κομμάτι της ιστορίας της πόλης, καθώς λειτουργεί από το 1939. Τότε ο Κάρολος Ζωναράς, ένας ομογενής από την Αμερική, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα ζεστό καφέ-ζαχαροπλαστείο στο κέντρο της Αθήνας. Ιστορικές προσωπικότητες τόσο της πολιτικής όσο και της καλλιτεχνικής σκηνής της πόλης –και όχι μόνο– γέμισαν το χώρο με την αύρα τους και το έκαναν στέκι τους.

Σήμερα, διατηρεί τον κοσμικό χαρακτήρα του, με τον ριζικά ανακαινισμένο χώρο του, ενώ αποτίνει φόρο τιμής στην ιστορικότητά του μέσα από τη σύγχρονη αρχιτεκτονική προσέγγισή του. Η αίσθηση ότι βρίσκεστε σε lobby ξενοδοχείου –όπως και όταν είχε πρωτολειτουργήσει– είναι διάχυτη παντού, ενώ η επιβλητικότητα του χώρου δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να περάσει απαρατήρητη. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το περίφημο παγωτό Chicago –το οποίο γεννήθηκε στη σάλα του Zonars.

Μια ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook έκανε για το Zonars και ο Σταμάτης Κραουνάκης...

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Τσίπρας Μια Ζωη Μαλάκας

  Δεν πάμε καθόλου καλά ρε παιδιά ένας να τους κλείσει μέσα θέλω!

 2. avatar Ομάδα Διαδικτυακής Προώθησης Θέσεων

  Ανάπτυξη αλα ΣΥΡΙΖΑ welcome

 3. avatar Κάρολος

  αντί να σώζουμε την ιστορία της πολύς μας προσπαθούμε να καταστρέψουμε τα πάντα δύστυχος

 4. avatar Δημήτρης Χατζής

  Να αλλάξουμε τα πάντα! Ντροπή!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει