Ανακοινώνεται σήμερα από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων το τελικό νομοσχέδιο για το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα το υπουργείο «το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων θα ανακοινώσει τη Δευτέρα 8 Απριλίου το τελικό νομοσχέδιο για τις συνέργειες Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, τη νέα Γ΄ Λυκείου και το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και άλλες διατάξεις».

Το νέο σύστημα θα περιλαμβάνει:

  • Σύστημα που θα μοιάζει με αυτό των δεσμών, με εξέταση σε τέσσερα μαθήματα
  • Εισαγωγή χωρίς εξετάσεις σε τμήματα χαμηλής ζήτησης
  • Διαχωρισμός των σχολών με βάση αυτές που θα γίνεται εισαγωγή με Πανελλήνιες και αυτές που η εισαγωγή θα γίνεται με το απολυτήριο Λυκείου

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου ανέφερε ότι οι εισακτέοι κατά το 2019-2020 θα είναι περισσότεροι συγκριτικά με τις θέσεις κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, όταν είχαν εισαχθεί 74.692 υποψήφιοι.

Σήμερα επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γαβρόγλου, η επιτροπή που μελετά τυχόν αλλαγή στην ώρα έναρξης των μαθημάτων θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών. Το πιθανότερο είναι η αλλαγή της ώρας, στις 9 π.μ. από τις 8 π.μ., να ξεκινήσει από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.