Παράταση για την υποβολή αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες

Οι προθεσμίες έληγαν από τις 29 Μαρτίου έως και τις 8 Μαΐου


ΕΛΛΑΔΑ
14:36
04/04/2019
Παράταση για την υποβολή αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες
1
loading

Με τροπολογία του το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δίνει παράταση έως και τις 28 Ιουνίου στην υποβολή αντιρρήσεων επί δασικών χαρτών για περιπτώσεις περιοχών, όπου οι σχετικές προθεσμίες έληγαν από τις 29 Μαρτίου έως και τις 8 Μαΐου 2019.

Η τροπολογία, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο «Σύσταση, συγκρότηση και αρμοδιότητες της Κεντρικής Επιτροπής Κωδικοποίησης και άλλες διατάξεις», ισχύει και για τους κατοίκους του εξωτερικού.

Σύμφωνα με τη διάταξη, η παράταση κρίνεται αναγκαία καθώς παρατηρήθηκε αυξημένη προσέλευση πολιτών για ενημέρωση σχετικά με το περιεχόμενο του αναρτημένου δασικού χάρτη, καθώς και για υποβολή ατελώς αντιρρήσεων, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η εξυπηρέτησή τους από τις υπηρεσίες σε συνδυασμό με την αναζήτηση των απαραίτητων δικαιολογητικών, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Επίσης, όπως σημειώνεται στην αιτιολογία της ρύθμισης, παρατηρήθηκε πολλοί τεχνικοί σύμβουλοι να μην προλαβαίνουν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους έως την καταληκτική ημερομηνία των αντιρρήσεων. Τέλος, δεδομένου ότι στη συγκεκριμένη διάταξη συμπεριλαμβάνονται και οι πληγείσες από τις μεγάλες πυρκαγιές του 2018 περιοχές (Μάτι και Κινέτα Αττικής), δίνεται επιπλέον χρόνος τόσο στους πολίτες για την άσκηση των δικαιωμάτων τους όσο και στις αρμόδιες υπηρεσίες για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar ΔΙΟΓΕΝΗΣ Λυτταιος

    ΕΜΜΕΣΩΣ - πλην ΣΑΦΩΣ - ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ οι κρυφο-ΣΟΒΙΕΤΟ-λαγνοι
    να βρουν ΤΡΟΠΟΥΣ και ''ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ''
    για να μας ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΜΑΣ !!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει