Το γεγονός ότι τα υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών συνορεύουν και συνδέονται με «μυστική» διασύνδεση, ήταν αυτό που επέτρεψε στους εργαζόμενους στο υπουργείο Εργασίας να μεταβούν στα γραφεία τους και να… προσπεράσουν το μπλόκο που είχαν στήσει οι διαδηλωτές της ΠΟΕΔΗΝ, οι οποίοι πραγματοποιούν κινητοποίηση στο πεζοδρόμιο της Σταδίου, έξω από το κτίριο.

Αυτό έγινε αντιληπτό από τους διαδηλωτές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία και για τον λόγο αυτό έφραξαν και την είσοδο του υπουργείου Εσωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποιεί παναττική στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, με βασικό αίτημα την ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Όπως καταγγέλλουν, 300 συνταξιούχοι προερχόμενοι από τα νοσοκομεία πεθαίνουν κάθε χρόνο και 400 εργαζόμενοι των νοσοκομείων καταθέτουν αίτηση για σύνταξη αναπηρίας, σε διπλάσιο ποσοστό από άλλους φορείς του δημοσίου ενώ 3.000 εργαζόμενοι των νοσοκομείων πάσχουν από καρκίνο ή αυτοάνοσο νόσημα.

Η ΠΟΕΔΗΝ επιδιώκει συνάντηση με την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, για να ζητήσει «το αυτονόητο αίτημα της ένταξής της στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα». Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται, προς το παρόν τουλάχιστον…

Δείτε φωτογραφίες του newsbeast.gr:

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος