Σε παναττική στάση εργασίας σήμερα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία

Συγκέντρωση στις 8:30 στο υπουργείο Εργασίας


ΕΛΛΑΔΑ
7:42
28/03/2019
Σε παναττική στάση εργασίας σήμερα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία
loading

Σε παναττική στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι προχωρεί σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία με βασικό αίτημα την ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8μιση στο υπουργείο Εργασίας στη οδό Σταδίου.

Όπως καταγγέλλουν, 300 συνταξιούχοι προερχόμενοι από τα Νοσοκομεία πεθαίνουν κάθε χρόνο και 400 εργαζόμενοι των Νοσοκομείων καταθέτουν αίτηση για σύνταξη αναπηρίας, σε διπλάσιο ποσοστό από άλλους φορείς του δημοσίου ενώ 3.000 εργαζόμενοι των Νοσοκομείων πάσχουν από καρκίνο ή αυτοάνοσο νόσημα.

Η ΠΟΕΔΗΝ επιδιώκει συνάντηση με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου για να ζητήσει «το αυτονόητο αίτημα της ένταξής της στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα».

«Πέρασαν 15 ημέρες από την υπόσχεση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου για ραντεβού με την κα Αχτσιόγλου και ακόμα τίποτα! Οι εργαζόμενοι στην Δημόσια Υγεία, Πρόνοια, ΕΚΑΒ έχουμε τον ίδιο φορέα ασφάλισης (ΕΦΚΑ), διαφορετική όμως συνταξιοδοτική αντιμετώπιση εργαζόμενοι ιδίων επαγγελμάτων. Κληρονομήσαμε τις δυσμενείς διατάξεις του ΕΦΚΑ και τη μοναδική ίσως παροχή που προβλέπει που είναι η ένταξή μας στα ΒΑΕ, η κυβέρνηση αρνείται να την εφαρμόσει. Δεν μπορούν οι Νοσηλευτές και άλλοι επαγγελματίες Υγείας να εργάζονται έως 67 ετών και να προσφέρουν ασφαλείς υπηρεσίες» αναφέρει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει