Πουλάει τα σπίτια του ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Δεν είναι λίγες οι φορές που ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ έχει δηλώσει πως δεν «βγαίνει» οικονομικά και έχει βάλει πωλητήριο στα σπίτια του.

Το newsbeast.gr έψαξε και βρήκε κάποια από τα ακίνητά του στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προσπαθεί, μάταια, να πουλήσει…

Στο… σφυρί

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επί πρωθυπουργίας, Γιώργου Παπανδρέου, έχει γνωστοποιήσει αρκετές φορές την αδυναμία του να καταβάλλει τους φόρους που οφείλει στο ελληνικό Δημόσιο.

«Δεν έχω λεφτά. Θα αναγκαστώ να πουλήσω ένα ακίνητο για τη δόση. Ειδάλλως θα με πάει φυλακή ο Βενιζέλος», είχε δηλώσει το 2011 μεταξύ αστείου και σοβαρού ενώ είχε αποκαλύψει ότι καλείται να πληρώσει το ποσό των 17.500 ευρώ για τα ακίνητα που κληρονόμησε.

Στη δήλωση του πόθεν έσχες που είχε υποβάλλει στη Βουλή, είχαν καταγραφεί 53 ακίνητα συνολικά, στα οποία (με τον ένα ή τον άλλο τρόπο) έχει δικαιώματα.

Ποια είναι

Πρόκειται για ένα διαμέρισμα που βρίσκεται επί της οδού Ριζάρη 13 και είναι 122,25τ.μ, το οποίο μπορεί να «πιάσει» τα 2.000 ευρώ το τετραγωνικό.

Όπως αναφέρει στο newsbeast.gr γείτονας, το σπίτι που πουλά ο Θ. Πάγκαλος βρίσκεται στον 5ο όροφο. Πιστεύει μάλιστα, από αυτά που έχει ακούσει, ότι ανήκει στη σύζυγό του και ότι πιθανότατα νοικιάζουν αυτή την περίοδο διπλωματικοί ακόλουθοι.

«Δεν έχει τύχει να τον συναντήσω ποτέ από κοντά. Όμως, όλοι ξέρουν ότι στην πολυκατοικία το συγκεκριμένο διαμέρισμα ανήκει στην οικογένεια του κυρίου Πάγκαλου», σημειώνει ο γείτονας.

Ένα ακόμη διαμέρισμα που βγάζει στο σφυρί ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, είναι το διαμέρισμα που βρίσκεται στην πλατεία Κολωνακίου και συγκεκριμένα επί της οδού Φιλικής Εταιρείας 18.

Η θεωρητική αξία του διαμερίσματος ανέρχεται σε 4.000 ευρώ ανά τετραγωνικό.

Όπως λένε άνθρωποι που κινούνται στην περιοχή, ο κ. Πάγκαλος δεν εμφανιζόταν συχνά στη συγκεκριμένη πολυκατοικία.

Εργαζόμενος στην περιοχή πάντως αναφέρει ότι γνωρίζει ότι υπάρχει ιδιοκτησία του Θ. Πάγκαλου στη συγκεκριμένη πολυκατοικία και δείχνει το όνομα στο κουδούνι της κεντρικής εισόδου. «Δεν τον έχω δει ποτέ από κοντά όμως. Ούτε ήξερα ότι το πουλάει», λέει.

Ένα ακόμη σπίτι που πουλάει, βρίσκεται στην οδό Εξηκίου 10, στο σταθμό Λαρίσης, η θεωρητική αξία του οποίου φτάνει τα 350.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα εγκαταλελειμμένο οίκημα σε μια υποβαθμισμένη γειτονιά. Γείτονες και κάτοικοι της περιοχής δεν θέλουν να μιλήσουν για το οίκημα του.

Όπως βλέπετε, πρόκειται για ένα αρκετά παλιό οίκημα, το οποίο είναι το πιο φθηνό από τα τέσσερα.

Ο Θ. Πάγκαλος θέλει να πουλήσει και τα γραφεία που βρίσκονται στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Γερανίου στο κέντρο της Αθήνας. Αυτά έχουν συνολικό εμβαδό 123τ.μ, που «πιάνουν» τα 1.500 ευρώ ανά τετραγωνικό.

Τα γραφεία βρίσκονται στον 3ο όροφο και τα κάγκελα που έχουν στην είσοδό τους τοποθετήθηκαν μετά την επίθεση με γκαζάκια που σημειώθηκε πριν από περίπου τέσσερα χρόνια.

Όπως λένε άνθρωποι που δουλεύουν σε διπλανά γραφεία, στο παρελθόν ολόκληρο το οικόπεδο στο οποίο βρίσκεται το κτήριο με τα γραφεία ανήκε στην οικογένειά του.

Κάποια στιγμή το έδωσαν για αντιπαροχή και έτσι μετά το θάνατο κάποιου συγγενή του, κάποια γραφεία ήρθαν στην ιδιοκτησία του.

Σε αυτό το κτήριο βρισκόταν το πολιτικό γραφείο του.