Τρίτη ημέρα κινητοποιήσεων για τις χήρες

Τα ραντεβού που κατάφεραν να κλείσουν και τα αιτήματα που έθεσαν


ΕΛΛΑΔΑ
16:42
27/02/2019
Τρίτη ημέρα κινητοποιήσεων για τις χήρες
2
loading

Με πορεία προς τη Βουλή ολοκληρώθηκε η τρίτη ημέρα των κινητοποιήσεων του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων «ΑΞΙΑ», μέλη του οποίου είχαν συγκεντρωθεί από το πρωί έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Μεταξύ των κινήσεών τους, ήταν να μεταβούν σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στην Πειραιώς, προκειμένου να κλείσουν ραντεβού με τον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη. Εκεί συναντήθηκαν με τη γραμματέα οικογενειακής πολιτικής και ισότητας των φύλων της ΝΔ, Μαρία Συρεγγέλα, η οποία άκουσε το πρόβλημα τους και τους έκλεισε ραντεβού με τον κ. Μητσοτάκη για τις 13 Μαρτίου, στις 13:30.

Η αντιπροσωπεία των χηρευάμενων γυναικών έκανε τις σχετικές ανακοινώσεις έξω από την είσοδο της  Βουλής που βρίσκονταν συγκεντρωμένα τα υπόλοιπα μέλη.

Στη συνέχεια, τα μέλη του συλλόγου μετέβησαν προς το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου και εκεί να ζητήσουν ημερομηνία για συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Ωστόσο, βρήκαν μπροστά κλούβες των ΜΑΤ και αστυνομικές δυνάμεις.

Μετά από κάποιες διαβουλεύσεις, κατέστη δυνατό να περάσει μέσα μια αντιπροσωπεία και να εκθέσει τα αιτήματά τους. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η κατάργηση ηλικιακών κριτηρίων χορήγησης σύνταξης, η επαναφορά του 70% της σύνταξης του εκλιπόντος αντί του 50% που καθορίστηκε με το ν. 4387/2016, η μείωση του ορίου του έγγαμου βίου από πέντε στα τρία έτη, καθώς και η μη εφαρμογή του επανυπολογισμού στις συντάξεις χηρείας.

Στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ο σύλλογος είχε προσκαλέσει να συμμετάσχουν τα Δ.Σ. και τα μέλη φορέων, αλλά και εργαζόμενους, συνταξιούχους και πολιτικούς.

Σε δηλώσεις του, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, ανέφερε -μεταξύ άλλων- ότι «προσπαθήσαμε να οργανώσουμε την πάλη των συνταξιούχων και των εργαζομένων, γιατί ο νόμος Κατρούγκαλου δεν επιδέχεται αλλαγές και βελτιώσεις, μόνο καταργείται».

Και πρόσθεσε: «Αυτό είναι το αίτημα το οποίο έχει εκφραστεί από όταν ψηφίστηκε ο νόμος, ο οποίος ισοπέδωσε τις συντάξεις. Εμείς έχουμε κάνει αυτήν την τροπολογία στη Βουλή που λέμε ότι μόνο η κατάργηση του άρθρου 12 μπορεί να επαναφέρει τις συντάξεις, χωρίς όρια ηλικίας και χωρίς μειωμένο το ποσό της σύνταξης που έπρεπε να καταβληθεί».

«Δεν θα σταματήσουμε να είμαστε σε αυτήν τη γραμμή και να πιέζουμε προς αυτήν την κατεύθυνση, έτσι ώστε η κοινωνική ασφάλιση να είναι πράγματι κοινωνική. Ο λαός μπορεί να διαμορφώσει τις εξελίξεις προς όφελός του», ανέφερε καταληκτικά ο κ. Κατσώτης.

Τα μέλη του συλλόγου ανανέωσαν το ραντεβού για αύριο, έξω από το υπουργείο Εργασίας, ενώ αμέσως μετά θα πραγματοποιήσουν πορεία στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, τα μέλη για τις 4 Μαρτίου έχουν στις 11 το πρωί προγραμματισμένο ραντεβού με τον υφυπουργό κοινωνικής ασφάλισης, Τάσο Πετρόπουλο.

Δείτε φωτογραφίες του newsbeast.gr:

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Πρώτη φορά Αριστερά

    λεφτά μόνο για καρανίκες

    1. avatar Κουλης

      Ερχομαι.... Με τη σέσουλα στα χέρια

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει