Καλλιάνος: Έχω αποδείξει αν μπορώ να κάνω καλά τη δουλειά μου

Οι εξηγήσεις για όσους θύμωσαν με τις προβλέψεις του


ΕΛΛΑΔΑ
9:10
23/02/2019
Καλλιάνος: Έχω αποδείξει αν μπορώ να κάνω καλά τη δουλειά μου
49
loading

Με μία οργισμένη ανάρτηση στο Facebook ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος απευθύνεται σε όσους «θύμωσαν, όπως λέει, «λόγω του ότι δεν θα θαφτεί όλη η χώρα από το χιόνι».

«Θα σας παρακαλέσω πολύ την επόμενη φορά που θα ανακοινώσω σοβαρή μεταβολή του καιρού να διαβάζετε όλα μου τα κείμενα και όχι μόνο τους τίτλους» αναφέρει ο κ. Καλλιάνος και προσθέτει, μεταξύ άλλων:

«Έχω αποδείξει και με το παραπάνω αν ξέρω να κάνω καλά τη δουλειά μου όλα αυτά τα χρόνια [...] Το γεγονός ότι το 100% των site της Ελλάδας, τα ραδιόφωνα η οι εφημερίδες αναφέρουν και αναπαράγουν διαρκώς τις δικές μου προγνώσεις σε σοβαρές μεταβολές του καιρού δεν οφείλεται στο ότι το «Καλλιάνος» είναι πανέμορφο επίθετο ούτε επειδή διαβάζεται πιο εύκολα από αλλά. Αυτο συμβαίνει διότι 12 χρόνια τώρα έχω αποδείξει ότι αγαπάω τόσο πολύ τη δουλειά μου που θεωρώ αδιανόητο να μην πέφτει κάποιος μέσα στις προγνώσεις του τουλάχιστον στο 95% (και πλέον) των περιπτώσεων».

Ολόκληρη η ανάρτηση

«ΠΡΟΣΟΧΗ :

Αναφερόμενος σε ορισμένους φίλους που θύμωσαν λόγω του ότι δεν θα θαφτεί όλη η χώρα από το χιόνι, έχω να αναφέρω τα εξής :

-Για τη συγκεκριμένη κακοκαιρία έβγαλα τρεις (3) ακριβώς ανακοινώσεις. Η πρώτη, πριν από 4 ημέρες, που είχε τίτλο : «Έρχεται πράγματι ιστορικός χιονιάς;»
Εκεί εξήγησα αναλυτικά ότι ΑΝ διατηρηθούν τα προγνωστικά στοιχεία φαίνεται ότι έρχεται κάτι πολύ ισχυρό. Δεν μίλησα για συγκεκριμένες περιοχές και μάλιστα τόνισα ότι επειδή ορισμένες φορές τα δεδομένα αλλάζουν καλό θα ήταν να κάνουμε 2 ημέρες ακόμη υπομονή έως ότου σας δώσω τα τελικά στοιχεία.

-Μετά από 2 ημέρες βγάζω τη δεύτερη ανακοίνωση που είχε τίτλο : «Χιόνια από τη Βόρεια Αττική έως και την Αλεξανδρούπολη»
Εκεί μίλησα με λεπτομέρεια (παρόλο που είχαμε τεράστιες διαφωνίες μεταξύ των μοντέλων) για τις περιοχές και τα υψόμετρα χιονοπτώσεων. Ουδέποτε αναφέρθηκα για το κέντρο της Αθήνας.

-Σήμερα, εξήγησα για ποιο λόγο υπήρχαν διαφοροποιήσεις στις προγνώσεις των Μετεωρολόγων. Μίλησα για σχεδόν "τυφλή" πρόγνωση εξαιτίας της επιμονής των μοντέλων να διαφωνούν ακόμη και σήμερα. Παρόλα αυτά για άλλη μια φορά σας εξήγησα ότι οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν τα κεντρικά και βόρεια πεδινά και μάλιστα για άλλη μια φορά τόνισα ότι πρόσκαιρη θα χιονίσει μόνο από τα βόρεια προάστια και βορειότερα στην Αττική.

-Θα σας παρακαλέσω πολύ την επόμενη φορά που θα ανακοινώσω σοβαρή μεταβολή του καιρού να διαβάζετε όλα μου τα κείμενα και όχι μόνο τους τίτλους. Και αν δεν έχετε όρεξη να διαβάσετε τα κείμενα, θα έπρεπε να είχατε δει το ερωτηματικό στον τίτλο της 1ης μου ανακοίνωσης διότι τότε σας εξήγησα αυτό που έβλεπα και όχι αυτό που θα ερχόταν. Γιαυτό σας μίλησα για πιθανές μικρές διαφοροποιήσεις.

-Αν ορισμένοι από εσάς αναμένατε να κάνετε ΣΚΙ στο Λαύριο η να φορέσετε χιονοπέδιλα στο Σούνιο, συγγνώμη αλλά δεν ευθύνομαι εγώ. Θα έπρεπε να είχατε ασχοληθεί και να διαβάσετε όλα τα κείμενα με ησυχία.

-Έχω αποδείξει και με το παραπάνω αν ξέρω να κάνω καλά τη δουλειά μου όλα αυτά τα χρόνια. Γνωρίζω πολύ καλά πόσες φορές έχω δώσει δύσκολες εξετάσεις και αν κατάφερα να από τυπώσω από πριν την εξέλιξη του καιρού η όχι. Είμαι σίγουρος για τη δουλειά μου και θα συνεχίσω να την κάνω με τον ίδιο τρόπο και αγάπη.

-Απλά θα πρέπει κάποιοι από εσάς να μάθετε να διαβάζετε όλα όσα γράφω και όχι να βγάζετε τα δικά σας συμπεράσματα με βιαστικό τρόπο επειδή επιθυμείτε τα χιόνια. Τα χιόνια τα θέλω και εγώ, ίσως πολύ παραπάνω απ'οσο μπορείτε να φανταστείτε.

-Ότι σας είχα πει εδώ και μέρες, αυτό και θα γίνει. Επομένως, παρόλο που σχεδόν "τυφλά" έκανα πρόγνωση αυτή τη φορά εξαιτίας της αστοχίας των μοντέλων, νομίζω ότι από την 2η αναλυτική μου ανακοίνωση σας ανέλυσα ακριβώς την εξέλιξη του καιρού.

-Θυμίζω ότι ο καιρός είναι χαοτικό φαινόμενο και ότι κάποιες φορές μπορεί να υπάρξουν ανατροπές ανάμεσα στα τρεξίματα των μοντέλων. Η μαγκιά του Μετεωρολόγου είναι να προβλέψει τον καιρό ακόμη και αν μείνει χωρίς βοήθεια, στα "τυφλά" δηλαδή, όπως τώρα.

-Το γεγονός ότι το 100% των site της Ελλάδας, τα ραδιόφωνα η οι εφημερίδες αναφέρουν και αναπαράγουν διαρκώς τις δικές μου προγνώσεις σε σοβαρές μεταβολές του καιρού δεν οφείλεται στο ότι το «Καλλιάνος» είναι πανέμορφο επίθετο ούτε επειδή διαβάζεται πιο εύκολα από αλλά. Αυτο συμβαίνει διότι 12 χρόνια τώρα έχω αποδείξει ότι αγαπάω τόσο πολύ τη δουλειά μου που θεωρώ αδιανόητο να μην πέφτει κάποιος μέσα στις προγνώσεις του τουλάχιστον στο 95% (και πλέον) των περιπτώσεων. Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει και το γεγονός ότι πάντοτε, αρκετές μέρες πριν, σας δίνω μία πρώτη αναλυτική πρόγνωση ώστε να ξέρετε τι έρχεται για να προλάβετε να πάρετε τα μέτρα σας.

-Δεν περιμένω μια μέρα πριν για να βγάλω έκτακτο φοβούμενος μην εκτεθώ. Επίσης δεν μιλάω με γενικότητες τρέμοντας μην πέσω έξω. Πάντα σας μιλάω ξεκάθαρα, χωρίς να μασάω τα λόγια μου και με σημείο αναφοράς τον σεβασμό στην επιστήμη της Μετεωρολογίας που υπηρετώ με τιμή από το 2007.

-Δεν ευλογώ τα γένια μου, ξέρετε πολύ καλά ότι ουδέποτε το έχω κάνει και ούτε θα το κάνω στο μέλλον. Ο επαγγελματισμός του καθενός φαίνονται σε βάθος χρόνου.

Όμως, ορισμένες φορές χρειάζεται να αποκαθίσταται και η τάξη...»

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

49
σχόλια
 1. avatar Αρβανιτης

  Οι μετεωρολογοι. εχοντας μπει σε εναν ανταγωνισμο ατομικης προβολης και εντυπωσιασμου, εξελισσονται σε εχθρους της επιστημης τους.
  Η Μετεωρολογια, απο επιστημη που παραγει κατα δυνατον ασφαλεις και ακριβεις προβλεψεις, μετατρεπεται σε μαντειο των Δελφων.
  Απο μεσο ενημερωσης και ενισχυσης της ασφαλειας των πολιτων, μετατρεπεται σε μεσο δημιουργιας ανασφαλειας και ανησυχιας χωρις λογο.
  Ας μη παραπονειτε λοιπον ο κ. Καλλιανος.
  Απο αυτον και τους υπολοιπους μετεωρολογους ζηταμε επιστημονικες προβλεψεις, οχι χρησμους.
  Οταν δεν βοηθανε τα μαθηματικα μοντελα, μη μιλας για πιθανοτητα χιονια ιστορικων διαστασεων, μονο και μονο για να γινεις πρωτοσελιδο.
  Αν συνεχισεις ετσι, την επομενη φορα θα μας πεις να ετοιμασουμε τη Κιβωτο του Νωε!

 2. avatar Ρητορική ερώτηση

  Μήπως κε Καλλιάνε θα ήταν πρέπον να προσαρμόζετε και τους τίτλους των κειμένων σας, που αφορούν σε μετεωρολογικές προβλέψεις, κάνοντάς τους σχετικούς κ με το περιεχόμενό των κειμένων; #clickbait#

 3. avatar Δημνης

  Όλα καλά! Να δεχθώ τις λανθασμένες προβλεψεις για τον καιρό, αλλα με τέτοιο μυαλό να φτάνει κανεις να θέλει να μας διοικήσει κι ολας, πάει πολύ! Τ ακούς Κυριακο; Σε σένα το λέω.

 4. avatar ΜΠΑΜΠΗΣ.

  ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΙΑ.... Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΙΘΑΝΟ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΡΧΟΤΑΝ.... ΔΕΝ ΗΡΘΕ. ΤΕΛΟΣ. ΠΑΜΕ ΠΑΡΑ ΚΑΤΩ.

 5. avatar Καλλιανε

  Εισαι τοσο ψωνιο που ολα τα βλεπεις μεγαλα οπως και το καιρο! Βγαλε την ερμη την hermes και αυτη τη burbery γραβατα τα ειδαμε οτι τα εχεις ψωνιο!υπαρχουν και αλλα πραματα στην αγορα!!

 6. avatar Efstako

  Αυτά τα απίθανα Ελληνικα ποιος Αλβανός τα γράφει ρε παιδιά; Εκτός αν στην άγνοια πρόγνωσης υπάρχει και αγνοια της Ελληνικής γλώσσας στον υποψήφιο. ..βουλευτάρα. χα.

 7. avatar Ι Α

  Ιστορικές μπούρδες...
  Κάλλιανος.. αυτή η μάστιγα!

 8. avatar λολολολολολ

  Το έπαιξες 1Χ2 και αναβλήθηκε ο αγώνας

 9. avatar Μετεωγυρολόγος

  Ααα μάλιστα...θιχθηκε ο μουσάτος που μας τα πε μάταλα (μεθυσμενα).
  Φραπέ-Κρεμλινο ο καιρός (άλλα αντί άλλων-ρωσικη σαλάτα).
  Τι να κανει κ ο Τζελβις με τα μούσια; (τζελ + Ελβις). Καπως πρεπει να μας πεισει οτι ειναι Ο μετεο κ οτι δεν υπαρχει αλλος σαν κ αυτον κ οτι πρεπει να παει στην ευρω-βουλή για να μαζεψει χαρτούρα.
  Μας λεει τον καιρο με αυτοματο πάιλοτ (ετοιμα μοντελα) κ το παιζει στήμων υψηλής
  ραπτικης.
  Καμερα σε μένα, εδώ αποβλάκωση, καμαρωστε κατι τυπους που το παιζουν grand slam κ δεν ξερουνε τι παει να πει ρακετα.

 10. avatar Μετεωγυρολόγος

  Αν χιονισει το χειμώνα
  Κ αν ζεστανει καλοκαιρι
  Ελα πιάσε μου το χερι
  Να ανεβουμε εις τη Γκιώνα

  Εισαι "μεγας επιστημων" βασισμενος σε ΕΤΟΙΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ (δηλαδη σε αυτοματο πιλότο) κ εκμεταλλευεσαι το ονομα σου για να τσεπωσεις τα φραγκα του ευρωβουλευτη. Εσυ κ ο "αναλυτής χαρτων", ο Αρναούτογλου. Λοιπον μακαρι να ερχοταν ο σουπερ χιονιας γιατι αυτο θα ήταν το ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ. Θυμαμαι το κατω Νευροκόπι να χτυπαει -20 κ τη Φλωρινα -7 κ -10 κ τωρα να φοβομαστε το....0
  Δεν ντρεπεσαι; Κ συ κ ολοι οι αλλοι που προσπαθειτε να φανειτε "φοβεροι" με προβλεψεις...χιονιά στη διάρκεια του χειμωνα; Παραδοπιστοι τυχοδιωκτες, ξεφτυλισμενοι γυρολογοι....

 11. avatar καλλιανε

  καλος εισαι αλλα την επομενη φορα να περιμενεις μια μερα πριν την κακοκαιρια για να βγαλεις επισημη εκτιμηση-προγνωση χωρις λεκτικες φανφαρες και υπερβολες και οχι μερες πριν οπου τα καιρικα μοντελα δειχνουν κουκουρουκου και οτι ναναι καταστασεις. αυτο που κανει και ο σακης δηλαδη. παντως με τα δεδομενα που χουμε τωρα ειναι πιθανο και στο κεντρο της αθηνας να χιονισει αργοτερα και τη νυχτα.

 12. avatar 21.

  Μήπως αφήνεις το θερμόμετρο κοντά σε κανένα σπασμένο παράθυρο και δείχνει αλλά αντι άλλων ή θες καλά και σώνει να μας κάνεις να αγοράσουμε καμία σόμπα...

 13. avatar Χρηστος Μπασούκος

  Ειμαι σίγουρος οτι θα τον ψηφισουν για βουλευτή κι ας ψηφισε το κόμμα του 2 μνημόνια!

 14. avatar Στέλλα2982

  Κ.Καλλιανέ νομίζω ότι αστοχήσατε κ άδικα πανικοβάλλατε τον κόσμο!
  "Ιστορική αποτυχία η πρόβλεψη σας";

 15. avatar Μετεορολογος…

  ...του facebook... και πολιτικος επισης... Κριμα σε σας που τον ακολουθειτε και διαβαζετε τις εμπνευσμενες ανακοινωσεις του

 16. avatar ΚΛΕΩΝ

  Με 3 προβλεψεις....σε 4 μερες....πεφτω και εγω μεσα!
  Και ας μην εχω τα μαθηματικα μοντελα που χρησιμοποιεί!

 17. avatar Gkortsos

  Καλα ετσι κανουμε προγνωση ολοι μας..Θα βρεξει αλλα μπορει και οχι..Θα χιονισει αλλα οχι παντου..θα φυσαει αλλα οχι συνεχεια..καλα κρασια χαχαχαχ
  Κατσε παω να ξεθαφτω απο το χιονι οπως ελεγες και ερχομαι..

 18. avatar Μλμλμλ

  Διάβασε παρακάτω πόσο καλό κάνει στην υγεία μας ο χαλβάς.......

 19. avatar Μστ

  Ο υποψήφιος πολιτευτής της Ν.Δ σε μια τελευταία ύστατη προσπάθεια πριν τελειώσει ο χειμώνας, να τρομοκρατήσει τους πολίτες (για δήθεν επερχόμενο σιβηρικό χιονιά) μπας και φουλάρει ο κόσμος τις δεξαμενές με πετρέλαιο και κερδοσκοπήσουν οι εταιρείες πετελαιοειδών...αλλιώς δεν εξηγείται τέτοια υστερία και υπερβολή.!!

 20. avatar ΚΕΒΟΡΚ

  ΚΑΛΛΙΑΝΕ Η ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

  1. avatar μπουμπου

   που πας καραμιτρο ξυπνα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει