«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος, ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία του.

Ο Περικλής Παναγόπουλος υπήρξε ένας από τους θεμελιωτές της σύγχρονης ακτοπλοΐας,

Τον Ιανουάριο του 2009 ο Περικλής Παναγόπουλος είχε πέσει θύμα απαγωγής από σπείρα εγκληματιών με επικεφαλής τον Παναγιώτη Βλαστό και τον Γιάννη Σκαφτούρο.

Ο Περικλής Παναγόπουλος στην κατάθεση του επανέλαβε με κάθε λεπτομέρεια πώς κατάφεραν, στις 12 Ιανουαρίου του 2009, να το απαγάγουν όταν έσπασαν με μια βαριοπούλα το τζάμι του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε καθώς και πως ο ίδιος βίωσε τις δραματικές ημέρες της ομηρίας του. Όπως όμως ανέφερε και στο πρωτόδικο δικαστήριο είχε πει ότι οι κατηγορούμενοι του «φέρθηκαν άψογα». «Μου έδιναν ανελλιπώς τα φάρμακά μου χωρίς τα οποία θα είχε κινδυνέψει η ζωή μου», υπογράμμισε ο μάρτυρας και συμπλήρωσε: «Οι απαγωγείς ήταν ευγενικοί μαζί μου. Με πρόσεξαν και προσπάθησαν να βρουν τα εξειδικευμένα φάρμακα που έπρεπε να παίρνω, παρά τον κίνδυνο να εντοπιστούν. Εύχομαι τα χρήματα αυτά να τους κάνουν καλύτερους ανθρώπους. Η σύζυγός μου έδωσε έναν τιτάνιο αγώνα για να μαζευτούν τα λύτρα αμέσως».

Οι απαγωγείς επικοινώνησαν με τη σύζυγο του εφοπλιστή και της ζήτησαν 30 εκατομμύρια ευρώ ως λύτρα.

Οι επικοινωνίες που είχε η κυρία Παναγοπούλου με τους απαγωγείς του συζύγου της ήταν αρκετές μέχρι να αφεθεί ελεύθερος λίγο μετά τη 01:00 το βράδυ της 20ης Ιανουαρίου 2009.

Την είδηση του θανάτου έκανε γνωστή η σύζυγός του Κατερίνα Παναγοπούλου στο facebook: