Με την καθιερωμένη συγκέντρωση και πορεία στην αμερικανική πρεσβεία, στις 3 το μεσημέρι, κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για την 39η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Για την πρόληψη επεισοδίων, οι αστυνομικοί που θα μετέχουν στα μέτρα ασφάλειας θα ξεπεράσουν τους 7.000.

Οι περισσότεροι αστυνομικοί θα είναι από τα ΜΑΤ και την ΥΜΕΤ ενώ βασικό ρόλο θα έχουν και μοτοσικλετιστές της ΔΙΑΣ καθώς και αστυνομικοί της Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής.

Σε κλοιό αστυνομικών θα τεθεί και η γερμανική πρεσβεία που βρίσκεται στη διαδρομή του συλλαλητηρίου.

Μεγάλος αριθμός αστυνομικών θα βρίσκεται στη Βουλή.

Η κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Πολυτεχνείου, από εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων, συνδικαλιστικών φορέων, κοινωνικών οργανώσεων και πολιτών, θα συνεχιστεί έως τις 2 το μεσημέρι, οπότε οι πύλες του Ιδρύματος θα κλείσουν για τις καθιερωμένες ομιλίες και το προσκλητήριο νεκρών.

Εξαιτίας των εκδηλώσεων, το επιβατικό κοινό θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις με το μετρό.

Με εντολή της Αστυνομίας κλείνουν στις 12:00 οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής, Αμπελόκηποι, Μοναστηράκι, Ακρόπολη. Στις 14.00 θα κλείσουν και οι σταθμοί Πανόρμου, Κατεχάκη, Εθνική Άμυνα.

Οι πανεπιστημιακές σχολές της Αθήνας θα παραμείνουν κλειστές ως το τέλος της πορείας, το Σάββατο το βράδυ, οπότε ολοκληρώνονται και οι εκδηλώσεις της επετείου.

Ήδη ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Πατησίων, ενώ αύριο οι ρυθμίσεις θα επεκταθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, και ειδικότερα : Λεωφ. Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας κ.α.