Ένταση επικρατεί από νωρίς το απόγευμα έξω από την γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη», όπου έχουν συγκεντρωθεί κτηνοτρόφοι της Ηπείρου, βουλευτές, νεολαίοι κ.λ.π. αντιδρώντας στην πώληση της εταιρείας στην ρωσογαλλοβρεττανικών συμφερόντων εταιρεία Strategic Initiatives, μια διαδικασία που είχε ξεκινήσει πριν από λίγες βδομάδες και ολοκληρώθηκε χθες.

Οι κτηνοτρόφοι αρχικά βρίσκονταν στην Περιφέρεια, όπου συνεδρίαζε σε κλίμα έντασης και αποδοκιμασιών το Περιφερειακό Συμβούλιο για το θέμα της «Δωδώνης» και εκεί πληροφορήθηκαν για την οριστική πώληση της εταιρίας χθες. Μετά την κατά πλειοψηφία απόφαση από το Περιφερειακό Συμβούλιο, να μην ζητηθεί η ακύρωση του διαγωνισμού, αλλά να ζητηθούν εξηγήσεις για την διενέργειά του και την επιλογή του επενδυτή, οι κτηνοτρόφοι αποχώρησαν αποδοκιμάζοντας έντονα τον Περιφερειάρχη, Αλέξανδρο Καχριμάνη, και κατευθύνθηκαν στις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας για την κατάληψή τους.

Αγανακτισμένοι οι κτηνοτρόφοι απέκλεισαν τη γαλακτοβιομηχανία, ενώ στην συνέχεια συγκρούστηκαν με ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ έσπασαν την καγκελόπορτα και μπήκαν στα γραφεία του εργοστασίου, όπου βρίσκονταν νωρίτερα ο κ. Michael O’ Neill με στελέχη της εταιρείας του, ο οποίος είχε στο μεταξύ αποχωρήσει. Στον χώρο του εργοστασίου έφθασε και ο εισαγγελέας, που ζήτησε την αποχώρηση των συγκεντρωμένων, καθώς και απομάκρυνση των τρακτέρ. Από τους αστυνομικούς συνελήφθησαν ο εκπρόσωπος των Κτηνοτροφικών Συνεταιρισμών Ηπείρου, Μιχάλης Τζίμας, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ιωαννίνων, Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης, και ο ανεξάρτητος, βουλευτής Μιχάλης Κασσής, μετά από μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος τους από άτομο που εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος της νέας εταιρείας και το οποίο στην Αστυνομία μηνύθηκε από τους συλληφθέντες.

Μέχρι στιγμής η γαλακτοβιομηχανία βρίσκεται περικυκλωμένη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απώθησαν τους συγκεντρωμένους έξω από τα κιγκλιδώματα, όπου και παραμένουν αποφασισμένοι να μη εγκαταλείψουν τον χώρο.