Χιονίζει από τα ξημερώματα στις περισσότερες πεδινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Ξάνθης, ενώ πυκνή είναι η χιονόπτωση σε όλες τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της όπου η κυκλοφορία των αυτοκινήτων γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή και τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Μέσα στις πόλεις της Δράμας, της Καβάλας και της Ξάνθης χιονίζει από νωρίς το πρωί χωρίς ωστόσο να υπάρχουν προβλήματα στη μετακίνηση των πολιτών και την κυκλοφορία των οχημάτων.

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δράμας στο δρόμο προς το Κάτω Νευροκόπι και το χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού, στο ορεινό επαρχιακό ορεινό δίκτυο των χωριό του Παγγαίου στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και στο δρόμος προς τη Σταυρούπολη Ξάνθης και τον Εχίνο.

Αργά χθες το απόγευμα ομάδα επισκεπτών που επέβαιναν σε περίπου τριάντα – σαράντα αυτοκίνητα παρέμειναν για περισσότερες από πέντε ώρες αποκλεισμένοι στο δρόμο που οδηγεί προς το χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρού. Τα οχήματα ακινητοποιήθηκαν πίσω από το εκχιονιστικό μηχάνημα το οποίο παγιδεύτηκε στο χιόνι εξαιτίας άλλου οχήματος που έκλεισε τον δρόμο. Το τελευταίο ακινητοποιήθηκε όταν έσπασαν οι αντιολισθητικές αλυσίδες του.

Οι οδηγοί και οι επιβάτες των οχημάτων επέστρεψαν στο καταφύγιο του χιονοδρομικού κέντρου, το οποίο άνοιξε εκ νέου για να φιλοξενήσει τα περίπου 50 αποκλεισμένα άτομα. Ο δρόμος άνοιξε αργά το απόγευμα από τα εκχιονιστικά μηχανήματα.