Συνεχίζεται η διαδικασία ανάδειξης των μελών των Συμβουλίων Διοίκησης στα Πανεπιστήμια με το σύστημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Σήμερα ολοκληρώθηκε η ανάδειξη των μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του μεγαλύτερου πανεπιστημίου της χώρας, του Αριστοτέλειου, καθώς σε σύνολο 2.095 μελών ΔΕΠ ψήφισαν 1.580, ποσοστό συμμετοχής 76,5%.

Ήδη ανέρχονται σε έξι τα Ιδρύματα που προχώρησαν στην εκλογή των μελών του Συμβουλίου Διοίκησης τους και τα οποία είναι: Χαροκόπειο, Ιόνιο, Δημοκρίτειο, Θεσσαλίας, Πάντειο και Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης.

Αύριο αναμένεται να γίνουν οι εκλογές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Την προσεχή Δευτέρα εκλογές έχουν προγραμματιστεί για να γίνουν στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ στις 12 Νοεμβρίου, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν εκλογές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Αν συνεχισθεί η διαδικασία σε όλα τα υπόλοιπα πανεπιστήμια με τους ίδιους ρυθμούς, έως το τέλος Νοεμβρίου ενδεχομένως θα έχουν ολοκληρωθεί οι εκλογές σε όλα τα ιδρύματα.