Σε στεγασμένο χώρο στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου στην Τρίπολη θα εγκατασταθεί η μονάδα προσωρινής διαχείρισης απορριμμάτων, δίνοντας ανάσα στο δήμο από το δυσβάσταχτο κόστος μεταφοράς των σκουπιδιών.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο με αυξημένη πλειοψηφία ενέκρινε τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, για την εγκατάσταση της μονάδας του δήμου που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το ΤΕΙ Κρήτης και περιλαμβάνει Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών, κομποστοποιητή και δεματοποιητή.

Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης ενημέρωσε ότι ήδη βρίσκονται σε προχωρημένο και καλό στάδιο ανάλογες δράσεις, για την εγκατάσταση μονάδων προσωρινής διαχείρισης στη Μεγαλόπολη, την Κυνουρία και τον δήμο Ευρώτα στη Λακωνία, ενώ σημείωσε πως υπάρχουν εμπόδια για την περιοχή της Νεμέας, εκτίμησε όμως ότι σύντομα θα ξεπεραστούν.

Πρόσθεσε επίσης, ότι με εντατικό ρυθμό εξελίσσεται ο ανταγωνιστικός διάλογος για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων που διεξάγει η περιφέρεια κι εκτίμησε ότι το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων θα είναι περίπου στο μισό αυτού που απαιτείται σήμερα για τη διαχείρισή τους, ενώ τόνισε ότι η περιφέρεια Πελοποννήσου επενδύει στην πράσινη οικονομία.