Σε προαναγγελία της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη, για άρση του καμποτάζ στα τουριστικά επαγγελματικά σκάφη αναψυχής, αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, η οποία χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο γεγονός «απαράδεκτο και εγκληματικό».

Οι συνέπειες θα είναι ολέθριες, αφού υπολογίζεται ότι θα χαθούν ακόμη περίπου 3.000 θέσεις εργασίας Ελλήνων ναυτεργατών, τονίζεται στην ανακοίνωσή της ΠΝΟ, η οποία αναφέρει ότι ο αφελληνισμός της ναυτιλίας θα οδηγήσει στην περαιτέρω κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων και την οικονομική καταστροφή χιλιάδων οικογενειών.

Η ΠΝΟ ζητά από τους υπουργούς να συνεκτιμήσουν τις παραμέτρους του θέματος και η κυβέρνηση τελικά να μην προβεί στην επέκταση του νόμου και για τα τουριστικά σκάφη.

Το θέμα έχει προκαλέσει επίσης την έντονη αντίδραση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, αλλά και της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Θαλαμηγών Σκαφών.

Πάντως, μέχρι στιγμής από το υπουργείο Τουρισμού δεν έχει δοθεί επίσημη απάντηση για το θέμα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.