Παρέμβαση του υπ. Δικαιοσύνης, Αντ. Ρουπακιώτη, για τα επεισόδια στο θέατρο «Χυτήριο», όπου συμμετείχαν και βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, με επιστολή του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, ζητεί να ενημερωθεί, εάν ειδοποιήθηκε ο εισαγγελέας υπηρεσίας για τα χθεσινά επεισόδια στο θέατρο «Χυτήριο», και αν ναι, γιατί δεν παρενέβη.

Παράλληλα, ο κ. Ρουπακιώτης ζητεί από τον κ. Τέντε να αξιολογήσει εάν «συντρέχει περίπτωση διάπραξης του αδικήματος της παράλειψης καθήκοντος εκ μέρους των αστυνομικών οργάνων, σε σχέση με την απελευθέρωση συγκεκριμένου άνδρα, την ώρα που αστυνομικές δυνάμεις τον προσήγαγαν σε υπηρεσιακό λεωφορείο, από βουλευτή της Χρυσής Αυγής».

Ο κ. Τέντες διαβίβασε το έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νικ. Παντελή.

Υπενθυμίζεται, ότι η πρεμιέρα του του έργου «Corpus Christi» είχε προγραμματιστεί για χθες το βράδυ στο θέατρο «Χυτήριο», η οποία όμως τελικά δεν πραγματοποιήθηκε λόγω επεισοδίων.

Τα επεισόδια προκλήθηκαν από περίπου 200 πολίτες, ανάμεσα στους οποίους ήταν και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος και Χρήστος Παππάς. Οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες θεώρησαν το έργο βλάσφημο.

Τα ΜΑΤ προσπάθησαν να επιβάλλουν την τάξη απομακρύνοντας τους διαμαρτυρόμενους πολίτες από τον πολυχώρο «Χυτήριο». Όμως, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρ. Παππάς, φέρεται να απομακρύνει προσαχθέντα, το οποίο αστυνομικοί οδηγούσαν στην κλούβα.