Διαμαρτυρία των δασκάλων οδήγησης στην Αθήνα

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του newsbeast.gr


ΕΛΛΑΔΑ
10:54
20/11/2018
Διαμαρτυρία των δασκάλων οδήγησης στην Αθήνα
7
loading

Οι εκπαιδευτές υποψήφιων οδηγών συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας με την Αθήνα να είναι στο επίκεντρο και την συγκέντρωση που είχε καλέσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης στο υπουργείο Μεταφορών στη Λεωφόρο Μεσογείων.

Μετά το τέλος της διαμαρτυρίας τους στο Υπουργείο οι δάσκαλοι οδήγησης πραγματοποίησαν συμβολική μοτοπορεία μέχρι το κέντρο της Αθήνας περνώντας μπροστά από τη Βουλή όπου και ολοκληρώθηκε η κινητοποίησή τους.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας

«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης καλεί τα μέλη της από όλη την Ελλάδα στην πορεία διαμαρτυρίας που θα γίνει την Τρίτη 20/11/2018 και ώρα 08:00 στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών επί της Λ. Μεσογείων με κατεύθυνση προς Αθήνα.

Συντονιστική επιτροπή κινητοποίησης είναι όλα τα σωματεία της Αττικής.

Η θέση της Ομοσπονδίας έναντι του νέου νομοσχεδίου είναι οι κάτωθι όπως έχουν προκύψει από την τελευταία Πανελλαδική συνέλευση.

1.Σώμα εξεταστών με αποκλειστική εργασία μόνο τις εξετάσεις.

2.Εκκίνηση κάθε εξέτασης σε προκαθορισμένη ώρα.

3.Πρωινές εξετάσεις (εντός ωραρίου εργασίας).

4.Εξετάσεις σε δύο φάσεις πρώτα πορεία στον αστικό ιστό με την παρουσία του εκπαιδευτή μέσα στο αυτοκίνητο και δεύτερον ειδικές δοκιμασίες σε δημόσια πίστα (ελεγχόμενο χώρο) χωρίς την παρουσία του εκπαιδευτή.

5.Ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής των θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων (Σε καμία περίπτωση δεν θα φταίει ο εκπαιδευτής εάν δεν υπάρχει αδιάλειπτο σήμα μεταξύ οχήματος και Υπουργείου και για τον λόγο αυτό προτείνουμε απλή καταγραφή).

6.Χρηματοδότηση από το κράτος μέσω κοινοτικών ή άλλων πόρων για την απόκτηση του συστήματος καταγραφής.

7.Δεν παραχωρούμε τα οχήματά μας.

8.Ειδικό ασφαλιστήριο με επιβάρυνση του μαθητή για τις εξετάσεις τη στιγμή που θα βρίσκεται μόνος του εντός του αυτοκινήτου. (Το συγκεκριμένο ασφαλιστήριο θα καλύπτει και ζημιές που πιθανόν θα προκληθούν στο αυτοκίνητο.)

9.Απεμπλοκή του εκπαιδευτή από οποιαδήποτε  ποινική ή οικονομική ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος κατά τη στιγμή που ο μαθητής θα είναι μόνος του εντός του οχήματος.

10.Αντίθετοι με την παραγωγή εκπαιδευτών οδήγησης σε μεμονωμένες κατηγορίες.

11.Αντίθετοι με τον τρόπο αναλογικότητας των ποινών μεταξύ εμπλεκομένων για το ίδιο παράπτωμα.

12.Η Ομοσπονδία είναι σύμφωνη για συνοδευτική οδήγηση μετά τα 17 έως τα 18 αφού πρώτα ο ενδιαφερόμενος εκπαιδευτεί σε σχολή οδηγών (ίσως σε περισσότερα μαθήματα) και κριθεί ικανός μετά από εξετάσεις.

13.Έκδοση ΔΕΕ (Δελτίο Εκπαίδευσης Εξέτασης) και προγραμματισμό Εξετάσεων με ηλεκτρονικό τρόπο εξ αποστάσεως για να μην έρχεται σε καθημερινή επαφή ο εκπαιδευτής με τους υπαλλήλους των υπηρεσιών που πιθανόν να είναι και εξεταστές».

Βίντεο-φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Mplaky

  ΜΙΣΟ ΑΙΩΝΑ ΠΡΙΝ ΕΒΓΑΛΑ ΔΙΠΛΩΜΑ Ο ΕΞΕΤΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΙΠΛΩΜΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΟΔΗΓΗΣΗ !!!!!! ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΘΕΩΡΗΣΗ ΛΟΓΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ ΣΕ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΨΑΧΝΑΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΩΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ ΕΛΕΟΣ

 2. avatar Remaloskilo

  Τι νομίζετε ότι ήρθαμε από άλλη χώρα και δεν ξέρουμε τι γίνεται; Δεκαετίες τρώτε λεφτά από τον κόσμο γιατί σας έχουμε ανάγκη δυστυχώς. Και ναι επειδή θα σας κοπεί αυτό φωναζετε τώρα.

  1. avatar Δάσκαλος.

   Τι εννοείς μας έχετε ανάγκη; Φαντάζομαι το ίδιο λες κι αν πας να χτίσεις ένα σπίτι; Έχεις «ανάγκη» τον πολιτικό μηχανικό; Θα ήθελες να το χτίσεις μόνος σου ε; Να μην δουλέψει ο άνθρωπος με τις γνώσεις του ώστε να γίνει γερό το κτήριο. Τώρα αν πέσει κανένα τσιμέντο σε κανέναν περαστικό δεν θα σε νοιάξει. Αμ δεν λειτουργεί έτσι η κοινωνία.

 3. avatar Δάσκαλος.

  Ανοησία ή εμπάθεια ή απλά άγνοια είναι τα λεγόμενα του σχολιαστή. Ο οποίος γνωρίζει φαντάζομαι ότι όταν χτίζει το σπιτάκι του και θέλει να κάνει μια παράνομη μάντρα δεν λαδώνει τον εργάτη αλλά την πολεοδομία και τον υπάλληλο της ε; Κι εμείς οι εργάτες είμαστε κυρία μου.

 4. avatar Ελιά θαυματουργή

  Σας πέρνουν το λαδάκι και τώρα σας ενοχλεί. Όταν τσεπώνατε τα 200αρια ήταν καλά. Ανεξαρτήτως κυβέρνησης πρέπει να αρχίσει να ξεβρωμίζει ο τόπος από τις καταστροφικές γεννιές του 60-70-80.

  1. avatar Δάσκαλος.

   Μα με το λαδάκι (200) παίρνει η κάθε θείτσα δίπλωμα με 300€ με 20 χαζομαθηματάκια. Ενώ στην πραγματικότητα θα χρειαζόταν πάνω από 50. Λες να μας συμφέρει λοιπόν; Αυτό ζητάμε. Καταγραφή με κάμερες και σώμα εξεταστών μερικά από τα αιτήματα μας. Ενημερωθείτε!

  2. avatar Εκπαιδευτής Οδηγών..

   Το λαδάκι το παίρνει το ελαιοτριβείο. Δεν κάνουμε εμείς τις εξετάσεις κυρία Ελιά Θαυματουργή. Εμείς μάθημα κάνουμε οι εξεταστές εξετάζουν. Λογικά κάτι θα ξέρετε για την γενιά και τον τρόπο που έπαιρνε κάποιος δίπλωμα. Το ίδιο λάδι ανάβει και τα καντηλάκια των δρόμων.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει