Φοιτητικοί σύλλογοι, φορείς, κόμματα κι οργανώσεις της Αριστεράς, σωματεία και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν το απόγευμα στην Πλατεία Κλαυθμώνος και κατευθύνονται προς την αμερικάνικη πρεσβεία, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Με κεντρικό σύνθημα «Λευτεριά στο λαό, θάνατο στο φασισμό» οι διαδηλωτές καταδικάζουν το φασισμό, το ναζισμό καθώς κι αντίστοιχες συμπεριφορές.

Στην αμερικάνικη πρεσβεία βρίσκεται αυτή την ώρα ο κύριος όγκος της διαδήλωσης και οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα κατά των ΗΠΑ και του φασισμού. Ακολουθεί ξεχωριστή πορεία του ΚΚΕ που βρίσκεται αυτή την ώρα στο ύψος του Πολεμικού μουσείου.

Νωρίτερα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, όταν έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου, φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση και με πορεία κατευθύνθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος περιμένοντας να ξεκινήσει ο κύριος όγκος της διαδήλωσης. Του συλλαλητηρίου προπορεύεται ο σύνδεσμος φυλακισθέντων εξορισθέντων αντιστασιακών 1967-1974. Παράλληλα ξεκίνησε και η πορεία του ΚΚΕ, το οποίο πραγματοποίησε συγκέντρωση στην Ομόνοια.

(φωτογραφίες: Βαγγέλης Κύρκος)

Ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησε το «μπλοκ» με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν και σήμερα  στο κέντρο της Αθήνας λόγω των εκδηλώσεων και διαδηλώσεων. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αφορούν όλο το οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλ. Κάνιγγος, αλλά και την ευρύτερη περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες. Επιπλέον λόγω της πορείας και κατόπιν εντολής της Ελληνικής Αστυνομίας, κλειστοί είναι οι σταθμοί του Μετρό «Μέγαρο Μουσικής», «Ευαγγελισμός» και «Σύνταγμα».