Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί

Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, που θα συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση


ΕΛΛΑΔΑ
21:01
10/09/2012
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί
1
loading

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί έως και τις 15 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα συγκληθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση για να εξετάσει τα νέα δεδομένα και να αποφασίσει την περαιτέρω στάση του κλάδου, σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, οι φαρμακοποιοί θεωρούν ότι το χρονοδιάγραμμα πληρωμών που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης και να εκτονώσει την ένταση υπό την προϋπόθεση, όμως, η όποια επιμήκυνση πληρωμών του ΕΟΠΥΥ να αφορά το σύνολο της εφοδιαστικής «αλυσίδας», δηλαδή βιομηχανία, φαρμακεμπόριο και φαρμακεία, και να προωθηθεί συγχρόνως ο συμψηφισμός χρεών και η ρύθμιση για τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ.

Για υποσχέσεις που είχαν δοθεί και στο παρελθόν χωρίς όμως να έχουν υλοποιηθεί κάνει λόγο ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος, δηλώνοντας ότι οι φαρμακοποιοί της Αττικής συνεχίζουν κανονικά τις κινητοποιήσεις τους.

Δυσαρεστημένος με το χρονοδιάγραμμα πληρωμών του υπουργείου Υγείας προς τους φαρμακοποιούς εμφανίζεται και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), κάνοντας λόγο για «επιλεκτική πληρωμή των οφειλών του Ε.Ο.Π.Π.Υ».

«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιβάλλεται να διασφαλίσει ότι όλοι οι πάροχοι υγείας θα πληρώνονται αναλογικά και ισότιμα και δεν θα δίνεται προτεραιότητα σε αυτούς που φωνάζουν δυνατότερα ή απειλούν με διακοπή της παροχής των υπηρεσιών που προσφέρουν στους πολίτες» αναφέρει ο ΙΣΑ.

Επίσης, επαναλαμβάνει το αίτημά του για τη δημιουργία Διαρκούς Επιτροπής Διαχειριστικού Ελέγχου του ΕΟΠΥΥ, με επιστημονικούς και υγειονομικούς φορείς, η οποία θα εξετάζει τη διαχείριση των πόρων και τον καταμερισμό αυτών, και καλεί σε άμεση συνάντηση τον διοικητή του ΕΟΠΥΥ, Γ. Βουδούρη και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Μ. Σαλμά, προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που ταλανίζουν τους ασφαλισμένους και τους ιατρούς.

Επιστολή στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας απέστειλαν σήμερα ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) και η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), για το θέμα εξόφλησης των χρεών του ΕΟΠΥΥ.

Οι δύο φορείς τονίζουν ότι ο ΕΟΠΥΥ οφείλει 720 εκατομμύρια ευρώ στις φαρμακευτικές επιχειρήσεις, οι οποίες αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα ρευστότητας. Απευθύνουν έκκληση στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας να επιληφθούν προσωπικά του θέματος, ώστε να ανακοινωθεί άμεσα ένα πλάνο πληρωμών εντός του 2012.

Αποπληρωμή των οφειλών ζητούν και οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί, οι οποίοι αποφάσισαν συνέχιση της επίσχεσης εργασίας, τουλάχιστον έως την Τετάρτη.

Στο χορό των κινητοποιήσεων έχουν μπει και οι νοσοκομειακοί γιατροί οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου και κοινό συλλαλητήριο με καθηγητές και δασκάλους στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, «θεωρώντας πως τα κοινά προβλήματα Υγείας-Παιδείας επιβάλλουν τη συμπόρευση για τη σωτηρία κρίσιμων δημόσιων αγαθών».

Τέλος, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) καλεί σε σύσκεψη φορέων με αντικείμενο «την κατάρρευση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας - Πρόνοιας», την Τετάρτη, στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ.

Την ίδια μέρα τα σωματεία Αττικής και Θεσσαλονίκης συμμετέχουν στη στάση εργασίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ από τις 12.00 έως τη λήξη του ωραρίου εργασίας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar PerMan

    Το έχω ξαναγράψει. Να πωλούν μόνο φάρμακα. Κομένες οι κολώνιες, κρέμες, τροφές νηπίων, κ.α. Επίσης να αφαιρεθεί ένα 50% από το χρέος του κράτους προς τους φαρμακοποιούς για την υπερσυνταγολόγηση τα τελευταία δέκα χρόνια (παράνομα κέρδη), την αύξηση των τιμών και τον "αέρα" των αδειών. Δεν μπορεί μια συντεχνία ενός κλάδου να παίζει με τις ζωές φτωχών και ασθενών ανθρώπων.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει