«Όχι» στην περικοπή μισθών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων θα φωνάξουν το απόγευμα του Σαββάτου οι εργαζόμενοι οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο του Σαββάτου, με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Το συλλαλητήριο θα ξεκινήσει στις 18:00, από το άγαλμα Βενιζέλου και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚΘ-ΕΔΟΘ) ζητούν από τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό «παρών».

«Ο αγώνας είναι μαραθώνιος, δεν είναι σπριντ», τόνισε ο οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Βαγγέλης Μουτάφης. Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης και της αλλαγής προσώπων στο υπουργείο Εργασίας, ο κ. Μουτάφης απάντησε ότι «αν και το κάθε πρόσωπο φέρει τη δική του σφραγίδα, ο ανασχηματισμός θα κριθεί εκ του αποτελέσματος».

Στην υψηλή ανεργία, «που εκτιμάται ότι θα φτάσει τέλος του χρόνου στο 25% ιδιαίτερα σε νέους και γυναίκες» στη Θεσσαλονίκη, στην ελαστική και ανασφάλιστη εργασία εστίασε στην τοποθέτηση του, το μέλος διοίκησης της ΓΣΕΕ και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ΕΚΘ, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης. Αντίστοιχες, ήταν και οι τοποθετήσεις των προέδρων των υπολοίπων εργατικών κέντρων.