Λύσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου του παρεμπορίου συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Αχαΐας, παρουσία του γενικού γραμματέα Εμπορίου Στέφανου Κομνηνού.

Στην τοποθέτησή του ο γενικός γραμματέας Εμπορίου στάθηκε ιδιαίτερα στις λαϊκές αγορές και στις θρησκευτικές εμποροπανηγύρεις.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων, σχετικά με τις λαϊκές αγορές, το υπουργείο Ανάπτυξης σχεδιάζει τον περιορισμό του αριθμού των εμπόρων, με την παράλληλη αύξηση του αριθμού των παραγωγών. Μάλιστα όπως πρόσθεσε, οι παραγωγοί θα δραστηριοποιούνται υπό νέο καθεστώς ελέγχου.

Όσον αφορά στις θρησκευτικές εμποροπανηγύρεις, ο κ. Κομνηνός είπε ότι και σε αυτές τις περιπτώσεις καταγράφεται οικονομικό έγκλημα και γι αυτό τον λόγο αναμένεται να αναζητηθούν ουσιαστικές λύσεις, σε συνεργασία πάντα με την Εκκλησία.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Γιώργος Αγγελόπουλος, ζήτησε την εντατικοποίηση των δράσεων για την πάταξη του παραεμπορίου και πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ήδη προχωρήσει σε ενέργειες για τον περιορισμό του, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον ίσων όρων ανταγωνισμού αλλά και προστασίας του καταναλωτή.

Επίσης ο κ. Αγγελόπουλος αναφέρθηκε στους ελέγχους που έχουν διενεργηθεί και επισήμανε ιδιαίτερα την ανάγκη να εκπαιδευτούν τα στελέχη του Κέντρου Ελέγχου Υπαιθρίου Εμπορίου, ώστε να υπάρξουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.