Το «Μουσικό Χωριό» στον Άγιο Λαυρέντιο του Πηλίου είναι έτοιμο να υποδεχτεί και φέτος μουσικούς, τραγουδοποιούς και οργανοπαίχτες.

Από το Σάββατο 18 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου οι καλλιτέχνες θα έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν μουσικές ιδέες και οι επισκέπτες να απολαύσουν ξεχωριστές συναυλίες.

Οι φετινές εκπαιδευτικές και συναυλιακές δραστηριότητες χωρίζονται σε δύο περιόδους: η πρώτη θα είναι από 18 – 24 Αυγούστου και η δεύτερη από 26 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου.

Σε όλο αυτό το διάστημα θα υλοποιηθούν μουσικά εργαστήρια με τη συμμετοχή καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συναυλίες, εργαστήρια εκπαιδευτικού χαρακτήρα, ομαδική δημιουργία, μουσικό-παιδαγωγικά εργαστήρια και ομαδικές δράσεις για παιδιά.

Το «Μουσικό Χωριό» είναι η πρώτη διεθνής μουσική κοινότητα στην Ελλάδα και διοργανώνεται από την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία arTree, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας & Τουρισμού Δήμου Βόλου, τις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων Περιφέρειας Θεσσαλίας καθώς και τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.