Έτοιμο να στηρίξει για 7η χρονιά μαθητές της Αθήνας, στην προσπάθειά τους να περάσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, είναι το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων, που και φέτος είδε έναν στους δύο μαθητές του να περνούν σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

To Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων και για τη φετινή σχολική χρονιά θα λειτουργήσει στις αίθουσες του 41ου Γυμνασίου Αθηνών, επί της οδού Πάτμου 11-13, στα Κάτω Πατήσια (σταθμός ΗΣΑΠ Άγιος Νικόλαος). Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να συμμετέχουν στην εθελοντική αυτή δράση, καλούνται να αποστείλουν το βιογραφικό τους στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected] ιδανικά έως 25 Σεπτεμβρίου 2018.

Για τους μαθητές/μαθήτριες Γυμνασίου – Λυκείου (Γενικού ή ΕΠΑΛ) που κατοικούν ή είναι δημότες του δήμου Αθηναίων και επιθυμούν να ενταχθούν σε ένα από τα ολιγομελή τμήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, πέντε έως δεκαπέντε ατόμων, οι εγγραφές ξεκίνησαν και γίνονται από Δευτέρα έως Παρασκευή 5μμ- 8μμ, στον χώρο του σχολείου (2ος όροφος). Τα μαθήματα γίνονται Δευτέρα έως Παρασκευή 16.00-21.00.

Ειδικά οι μαθητές της Γ’ Λυκείου και οι απόφοιτοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις του 2019 καλούνται να εγγραφούν άμεσα, καθώς τα μαθήματα για την προετοιμασία τους θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 17 Σεπτέμβρη.

«Αισθάνομαι υπερήφανος για τη δουλειά που γίνεται στο Κοινωνικό μας Φροντιστήριο. Είναι συγκινητικό να βλέπεις καθηγητές, αμισθί, να κοπιάζουν μαζί με τα παιδιά μας για το όνειρο του κάθε μαθητή. Νιώθω διπλά υπερήφανος για τους μαθητές που προσπάθησαν και δεν τα κατάφεραν, γιατί καμία προσπάθεια δεν πάει χαμένη, αυτό είναι μόνο μία αρχή σε μία συναρπαστική πορεία που θα ακολουθήσει. Εμείς, ως δημοτική αρχή θα είμαστε δίπλα τους» δήλωσε ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης, υπογραμμίζοντας ότι η επιτυχία του θεσμού σε πολύ μεγάλο βαθμό οφείλεται στους εθελοντές εκπαιδευτικούς.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο είναι δομή που δημιούργησε ο δήμος Αθηναίων το 2012 για την ενίσχυση μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου που δεν έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν σε ιδιωτικές δομές φροντιστηριακής εκπαίδευσης. Με την πολύτιμη συμβολή εθελοντών εκπαιδευτικών, το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων έχει υποστηρίξει ως τώρα περισσότερους από 1.200 μαθητές άπορων ή οικονομικά αδύναμων οικογενειών, που κατοικούν στον δήμο της Αθήνας, καθώς και άπορους αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τη σχολική χρονιά που μόλις ολοκληρώθηκε, 256 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου φοίτησαν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων που λειτούργησε στο νεόδμητο σχολικό κτίριο του 41ου Γυμνασίου, επί της οδού Πάτμου.

«Με πολύτιμους συνεργάτες τους 64 εθελοντές καθηγητές, το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων έχει ήδη «πανηγυρίσει» σημαντικές επιτυχίες παιδιών του, που σήμερα φοιτούν έως και στην Ιατρική Σχολή. Ο δήμος Αθηναίων, συνεχίζοντας για 7η χρονιά τον επιτυχημένο αυτό θεσμό, απευθύνει και φέτος κάλεσμα σε εκπαιδευτικούς, εν ενεργεία, ανέργους ή συνταξιούχους, που επιθυμούν να βοηθήσουν τους μαθητές οι οποίοι -παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν- κυνηγούν το όνειρο για την πρόσβασή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση» τόνισε η αντιδήμαρχος για το Παιδί Μαρία Ηλιοπούλου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, τη σχολική χρονιά που τελείωσε, οι 32 από τους 60 μαθητές της Γ’ Λυκείου του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του δήμου Αθηναίων εξασφάλισαν την είσοδό τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι μαθητές που καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς παρακολούθησαν μαθήματα από τους εθελοντές καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, κατάφεραν να εισαχθούν σε σχολές της επιλογής τους στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Ιονίου, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στο νεοσύστατο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, καθώς και σε πολλά τμήματα των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων. Οι μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του δήμου Αθηναίων πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολές όπως το Ιστορικό-Αρχαιολογικό, το Παιδαγωγικό, την Ελληνική και Γαλλική Φιλολογία, την Πληροφορική και τη Μαιευτική.

Απαιτούμενα  δικαιολογητικά για εγγραφή στο Κοινωνικό Φροντιστήριο:

1.     Φωτοαντίγραφο/α ΑΔΤ ή διαβατηρίου γονέα-κηδεμόνα και παιδιού/ιών

2.     Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο του μαθητή ή απολυτήριο (για απόφοιτους)

3.     Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας Γονέα/Κηδεμόνα ή λογαριασμός ΔΕΚΟ

4.     Φωτοτυπία τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος

5.     Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

6.     Πρόσθετα Δικαιολογητικά Γονέων/Κηδεμόνων(π.χ. βιβλιάριο απορίας, βεβαίωση αναπηρίας, κάρτα ανεργίας κλπ)

7.     Δήλωση αποδοχής του κανονισμού φοίτησης στο Κοιν. Φροντιστήριο (θα δίνεται από τη Γραμματεία)

Δεκτές γίνονται μόνο οι αιτήσεις που συνοδεύονται από όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά (φωτοτυπημένα) και υποβάλλονται από τον κηδεμόνα του μαθητή/ τριας, ο οποίος θα πρέπει να έχει μαζί του την ταυτότητα ή διαβατήριο για εξακρίβωση των στοιχείων του.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 8624588