Όλα άρχισαν πριν από περίπου τέσσερα χρόνια για τον Μηνά Χατζηδάκη. Τότε, ο πατέρας εφτά παιδιών από το Ηράκλειο της Κρήτης θέλησε να φτιάξει μία επιχείρηση για να ζήσει την οικογένειά του. Άνοιξε ένα γραφείο γενικών καθαρισμών και φυλάξεων κτιρίων. Όμως, η επιχείρησή του δεν πήγε καθόλου καλά. Τα χρέη άρχισαν να τρέχουν.

Η επιχείρηση έκλεισε και εκείνος λόγω των 5.000 ευρώ που όφειλε στο Δημόσιο, βρέθηκε κρατούμενος στις φυλακές Νεάπολης. Έμεινε εκεί για τέσσερις μήνες και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο να εξοφλήσει τα οφειλόμενα.

Την Τρίτη όμως αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου πήγαν στο σπίτι του και του πέρασαν χειροπέδες. Ο Γολγοθάς του φαινομενικά άρχιζε ξανά.

Όμως, εκείνος δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια. Κινητοποίησε όποιο γνωστό είχε για να βρίσκεται εκτός των φυλακών και να συμπαρίσταται στην οικογένειά του που ζει χάρη στη βοήθεια της Αρχιεπισκοπής που τους παρέχει τρόφιμα και χάρη στους φίλους και τους συγγενείς τους που είναι διαρκώς στο πλευρό τους.

Ο Μηνάς Χατζηδάκης περιγράφει στο newsbeast.gr την περιπέτειά του και λέει ότι από την 1η Σεπτεμβρίου θα δουλεύει στον τομέα καθαριότητας του δήμου Ηρακλείου για τέσσερις ώρες καθημερινά χωρίς να πληρώνεται για να αποπληρώσει τις οφειλές του. Εκτός αυτού όμως, σχολιάζει την αναξιοκρατία που υπάρχει στο Δημόσιο, καθώς, όπως λέει, οι πλούσιοι που χρωστούν μένουν εκτός φυλακών, ενώ για τους φτωχούς, υπάρχουν άλλοι νόμοι.

Ακούστε τι λέει