Αν υλοποιηθεί μία απόφαση αποσύνδεσης του λογαριασμού της ΔΕΗ από τα δημοτικά τέλη, αυτό θα είναι καταστροφικό για τους δήμους, τονίζει στο ΑΜΠΕ ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Λουκάς Τζανής.

Αυτήν τη στιγμή, σημειώνει, οι περισσότεροι δήμοι βρίσκονται στο «κόκκινο», εξαιτίας της μείωσης του ποσού των κεντρικών αυτοτελών πόρων αλλά και των εσόδων από τα τέλη. Όπως τονίζει, λόγω της οικονομικής κρίσης εκατοντάδες καταστήματα και διαμερίσματα είναι ξενοίκιαστα, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις πολλών οικογενειών που δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς.

Ο κ. Τζανής ανέφερε ότι ο δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας, έχει συνολικό χρέος από τα προηγούμενα χρόνια και χρήσεις περίπου 50 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδα από την είσπραξη δημοτικών τελών για φέτος έχουν πέσει κατά 50%.

Τέλος, απαντώντας σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για προβλήματα στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας παραδέχθηκε ότι πράγματι υπήρξαν κάποια λάθη στη διαχείριση, τα οποία, όμως, ήταν κυρίως γραφειοκρατικά, ενώ υποσχέθηκε ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν κανονικά μέσα στον Αύγουστο.