Συνταξιούχοι παράτυπα δεν υπέβαλλαν φορολογική δήλωση

Οι περιπτώσεις θα διερευνηθούν εξονυχιστικά από τις υπηρεσίες του υπ. Εργασίας


ΕΛΛΑΔΑ
10:18
01/08/2012
Συνταξιούχοι παράτυπα δεν υπέβαλλαν φορολογική δήλωση
loading

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται στην Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) η διαδικασία διασταύρωσης των συνταξιούχων που δεν υποβάλλουν φορολογική δήλωση ή δηλώνουν μικρότερα ποσά.

Ο επικεφαλή της ΓΓΠΣ κ. Χάρης Θεοχάρης έχει παραλάβει από τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση όλα τα στοιχεία των συνταξιούχους όλων των ασφαλιστικών ταμείων με τα ποσά των συντάξεων που αυτοί λαμβάνουν και προχωρεί στην επαλήθευση τους με τα στοιχεία των ορολογικών δηλώσεων.

Με τις διασταυρώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, αφενός θα εντοπισθούν όσοι δεν δηλώνουν στην Εφορία τη σύνταξή τους ή δηλώνουν ποσό μικρότερο από εκείνο που εισπράττουν και, αφετέρου, όσοι λαμβάνουν σύνταξη«μαϊμού», αφού αυτοί δεν φαίνονται πουθενά στην Εφορία.

Ήδη, οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις και οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής διασύνδεσης των ασφαλιστικών φορέων και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, εντοπίζουν έναν αριθμό συνταξιούχων που δεν υποβάλλουν φορολογική δήλωση, ή δηλώνουν μικρότερα ποσά.

Οι περιπτώσεις αυτές θα διερευνηθούν εξονυχιστικά από τις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, εφόσον η πολιτική ηγεσία του υπουργείου εκτιμά ότι εκεί, κατά κύριο λόγο, εντοπίζεται και το μεγαλύτερο ποσοστό παραβατικότητας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει