Μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου συνεχίζει τη δράση του το πρόγραμμα «Ανοιχτά Σχολεία στη Γειτονιά», μια πρωτοβουλία του δήμου Θεσσαλονίκης, με τη συνεργασία και τον συντονισμό της ΑΜΚΕ Creativity Platform (Πλατφόρμα Δημιουργικότητας) και αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”.

Το πρόγραμμα που υλοποιείται σε έξι επιλεγμένα σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης, διατηρώντας τις αυλές και τις αίθουσες των σχολείων ανοιχτές προς τους κατοίκους της πόλης, στοχεύει να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην τοπική κοινωνία και στη σχολική μονάδα, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του κεντρικού δήμου.

Προστίθεται ότι, μέσω της δημιουργικής απασχόλησης, παιδιά και ενήλικες, εξοικειώνονται με τον δυνητικό ρόλο του σχολείου και κατ’ επέκταση με τις έννοιες της γειτονιάς και του δημόσιου χώρου. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και ανοιχτή προς όλους, ενώ για την παρακολούθηση ορισμένων εργαστηρίων, ζητείται προεγγραφή. Οι δράσεις απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 14.00 έως τις 22.00, στις φυλασσόμενες αυλές των σχολείων, με την καθοδήγηση ειδικών εμψυχωτών και παιδαγωγών.

Όλες οι δραστηριότητες υλοποιούνται στα παρακάτω δημοτοκά σχολεία: στην 1η Κοινότητα στο 55ο (Κ. Κρυστάλλη 10), στη 2η στο 64ο (Κων/νου Μαζαράκη 1) και στο Δημοτικό Σχολείο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης (Νικ. Καπάτου 13), στην 4η στο 77ο (Καβείρων 6) και στην 5η στο 11ο (Αμαλίας 60).