Τον άμεσο διορισμό όλων των εκλεγμένων νέων μελών Διδακτικού Προσωπικού (ΔΕΠ) ζητεί με σχετική απόφασή της η Διοικούσα Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ), από το υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα, οι καθηγητές ζητούν:

– Τον άμεσο διορισμό όλων των εκλεγμένων νέων μελών ΔΕΠ. Λόγω της τεράστιας καθυστέρησης στο διορισμό των νέων συναδέλφων, τα πανεπιστήμια αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες υλοποίησης των προγραμμάτων σπουδών.

– Την άμεση προώθηση των διαδικασιών για την προκήρυξη των οργανικών θέσεων των μελών ΔΕΠ που εκκρεμούν (πλήρωση κενών θέσεων αποχωρούντων από την υπηρεσία).

– Την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των πανεπιστημιακών τμημάτων με εντεταλμένους διδασκαλίας (πρώην διδάσκοντες του ΠΔ 407/80) ώστε τα Τμήματα να μπορέσουν να εφαρμόσουν το πρόγραμμα σπουδών.

– Τη συνολική επαναφορά της δυνατότητας μετακίνησης μεταξύ Ιδρυμάτων για όλες τις βαθμίδες και όχι μόνο για τους πρωτοβάθμιους καθηγητές. Η προτεινόμενη διαδικασία αποτελεί στις παρούσες συνθήκες τη μοναδική δυνατότητα κινητικότητας των πανεπιστημιακών μεταξύ των Ιδρυμάτων.

– Τη διασφάλιση των ερευνητικών και διδακτικών καθηκόντων των λεκτόρων, ρητή εκπροσώπησή τους στα συλλογικά όργανα του πανεπιστημίου και εξασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Επίσης, είναι ανοικτό το θέμα της εξέλιξης των λεκτόρων, που δεν έχουν συμπληρώσει τριετία, καθώς και των μόνιμων λεκτόρων, για τους οποίους ζητούμε να μπορούν να κριθούν για εξέλιξη διατηρώντας τη μονιμότητά τους.

Για αυτούς που δεν έχουν συμπληρώσει τριετία ζητήσαμε να ληφθεί υπόψη ότι α) οι συνάδελφοι είχαν περίπου διετή αναμονή μέχρι το διορισμό τους και β) η βαθμίδα τελεί υπό κατάργηση, επομένως η μείωση του αριθμού των υπηρετούντων λεκτόρων αποβαίνει υπέρ της εξομάλυνσης του συστήματος.

– Την άμεση διόρθωση της απάντησης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) με αριθμό 2/3092/0022/23-01-2012, όπου ισχυρίζεται ότι νεοπροσλαμβανόμενα μέλη ΔΕΠ που τυχαίνει να έχουν ήδη αναγνωρισμένη προϋπηρεσία στο Δημόσιο χάνουν πλήρως και σε κάθε περίπτωση το ήδη αναγνωρισμένο επίδομα χρόνου υπηρεσίας. Απαιτούμε, λοιπόν, την ενσωμάτωση στο μισθό των συναδέλφων των αναλογούντων χρονοεπιδομάτων με παράλληλη καταβολή όλων των απολεσθέντων κατά τους προηγούμενους μήνες.

– Τέλος, επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά την έντονη διαμαρτυρία μας για την κατάργηση της ρύθμισης του Νόμου 3027/2002 περί συνυπηρέτησης συζύγων πανεπιστημιακών.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.