Σε απεργία πείνας για τρίτη μέρα ο πρόεδρος της Μόριας

«Ζητάω λύσεις και όχι δεσμεύσεις»


ΕΛΛΑΔΑ
21:19
26/06/2018
Σε απεργία πείνας για τρίτη μέρα ο πρόεδρος της Μόριας
4
loading

Συνεχίζει για τρίτη μέρα την απεργία πείνας ο πρόεδρος της δημοτικής Κοινότητας Μόριας Νίκος Τρακέλλης, ο οποίος, μιλώντας στο Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, δήλωσε πως «δεν έμεινε ικανοποιημένος από τα όσα δεσμεύθηκε πως θα γίνουν ο γενικός γραμματέας Υποδοχής του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ανδρέας Γκουγκουλής, που επισκέφθηκε το νησί και συναντήθηκε μαζί του».

«Ζητάω λύσεις και όχι δεσμεύσεις. Δεσμεύσεις είχα σήμερα, δεσμεύσεις όμως έχουμε αρκετές τρία χρόνια τώρα» δήλωσε μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο κ. Τρακέλλης. «Με δεσμεύσεις για την αποσυμφόρηση του καταυλισμού της Μόριας φτάσαμε σήμερα να έχουμε σχεδόν οκτώ χιλιάδες ανθρώπους. Κι ο αριθμός αυτός μέρα με τη μέρα ανεβαίνει...», κατέληξε.

Όπως είπε στο Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ο κ. Ανδρέας Γκουγκούλης, «συζητήσαμε με τον πρόεδρο της Μόριας τα ζητήματα που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση και τον ενημέρωσα ότι για το θέμα των αποζημιώσεων των κατοίκων έχει πιστωθεί ο Δήμος και τις επόμενες ημέρες οι δικαιούχοι θα πάρουν τα χρήματά τους. Για το θέμα του αποχετευτικού δικτύου του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης έχει δρομολογηθεί η διαδικασία υπογραφής της σύμβασης μεταξύ Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ΔΕΥΑΛ για να ξεκινήσει το έργο.

Επίσης από την Αστυνομία έχουν ενταθεί τα μέτρα ασφάλειας στην περιοχή, ενώ για το θέμα της αποσυμφόρησης, βρίσκονται σε εξέλιξη έργα σε δομές της ηπειρωτικής χώρας για να δημιουργηθούν νέες θέσεις, προκειμένου να ξεκινήσει το ταχύτερο δυνατό να γίνει η μεταφορά προσφύγων για να μείνει τόσος πληθυσμός στο ΚΥΤ όση είναι η δυναμικότητα του». Ο Νίκος Τρακελλης, κατέληξε ο κ. Γκουγκούλης, «κάνει απεργία πείνας, είναι υποχρέωσή μας να ακούμε και να πράττουμε σύντομα και αποτελεσματικά, προκειμένου οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτή την κίνηση να εκλείψουν και να επιστρέψει σύντομα στο σπίτι του και τα παιδιά του».

«Όλα αυτά τα έχουμε ξανακούσει. Οι δεσμεύσεις δεν αρκούν, θέλουμε άμεσα το κέντρο να λειτουργεί, με αυτό το βάρος που μπορεί να σηκώσει, δηλαδή μέχρι 3.000 άτομα για να είναι ανεκτή η κατάσταση και για τους ντόπιους κατοίκους αλλά και για τους πρόσφυγες που διαβιούν μέσα στο χώρο» λέει με τη σειρά του ο πρόεδρος της Μόριας που αποφάσισε να συνεχίσει την απεργία πείνας και περιμένει την αυριανή προγραμματισμένη επίσκεψη στο νησί του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μπαλάφα ο οποίος θα έλθει συνοδεύοντας την Ντούνια Μιγιάτοβιτς, επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 2 το μεσημέρι ο υφυπουργός και η επίτροπος θα επισκεφθούν το ΚΥΤ της Μόριας, ακολούθως τον δημοτικό καταυλισμό του Καρά Τεπέ και στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της δημοτικής αρχής.

Τέλος, στη Μυτιλήνη βρέθηκε σήμερα για να συμπαρασταθεί στον αγώνα του προέδρου της Μόριας και ο Κώστας Φουτράκης, πρόεδρος της Κοινότητας Χαλκειούς στη Χίο, που γειτνιάζει με το αντίστοιχο καταυλισμό του ΚΥΤ της Χίου στη ΒΙΑΛ. Όπως υποστήριξε ο κ. Φουτράκης, «οι πρόεδροι των χωριών καθημερινά ζούμε το πρόβλημα μέσα από τα παράπονα των δημοτών και δεν δίνεται λύση. Δεν πήραμε καμία απάντηση από τη συνάντηση σήμερα με το γενικό γραμματέα του υπουργείου, παρά αοριστίες που τις ίδιες ακούμε εδώ και χρόνια».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Age

  Αποτάσσεται το σατανά; (Αριστερίλα / προοδευτικούρα) Όχι. Ε άστον να πεινάει. Φάε δεσμεύσεις.

 2. avatar Νίκος χασαπης

  Έτσι έτσι να το εμπέδωσεται καλα τι σημαίνει αριστεριλα και μην τυχόν βγάλετε τίποτα ιδιωτικά σκάφη να προστατεύεται τις οικογένειες σας δεν θα πάρετε Νόμπελ άσε που αυτα τα κανουν μόνο οι φασιστες,τα εθνικια ντε ξέρετε.

 3. avatar Αντε γειά

  Καλά εντάξει,πιάσε ένα μπιμπερό για την ώρα και βλέπουμε.

  1. avatar Xountalas

   Καμία λυπηση στους κατοίκους του κόκκινου νησιού.Μεγαλωμενοι με αριστεριλα και " αντιρατσισμο" έσπειραν με την ψήφο τους ανέμους και τώρα θερίζουν θύελλες.ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΙΚΤΟΣ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει