Ένα καινούργιο θερινό στέκι απέκτησε ο Καραγκιόζης, φτιαγμένο από το δήμο Παλαιού Φαλήρου, στο πάρκο του Φλοίσβου και με τιμή εισιτηρίου «κουρεμένη» -3,5 ευρώ- και προσαρμοσμένη στο πνεύμα των καιρών.

Οι παραστάσεις, που δίνονται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 8.30 το βράδυ, ξεκίνησαν πριν λίγες ημέρες και η προσέλευση είναι μέχρι σήμερα αθρόα.

«Στην Ελλάδα της κρίσης ο Καραγκιόζης δεν αρκείται μόνο στις παραδοσιακές παραστάσεις Θεάτρου Σκιών. Ένιωσε την ανάγκη να βγει και έξω από το πανί του και να κοιτάξει τους θεατές του στα μάτια. Να τους πει αυτά που σκέφτεται πρόσωπο με πρόσωπο. Επιστρατεύτηκε μια παρέα καραγκιοζοπαιχτών, ηθοποιών και μουσικών και φέτος το καλοκαίρι θα τα λέει μέσα και έξω απ’ το πανί, μέσα από τη λαϊκή όπερα “Όξω απ’ την παράγκααα!”, λέει sto ΑΜΠΕ ο ιδρυτής του θεάτρου «Φιγούρες και Κούκλες» στην Πλάκα Τάσος Κώνστας.

Η καλλιτεχνική ομάδα αποκαλείται «Το ξυπόλητο Τάγμα» και κάνοντας πρεμιέρα στο Βεάκειο τη Δευτέρα 2 Ιουλίου, θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Κώστας Καζάκος και συμμετέχουν οι ηθοποιοί, Παύλος Ορκόπουλος, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Τάκης Βαμβακίδης, Γιάννης Ζουμπαντή, Τζένη Βαβαρούτα, Βασίλης Τσιπίδη.

Οι μουσικοί είναι οι Γιώργος Τζώρτζης, Σωτήρης Μαργώνης, Κώστα Δουμουλιάγκα ,Σόλις Μπάρκι,Μίλτος Χρυσανθίδης, Δημήτρης Κατσούλης, Νίκος Σουλιώτης, Παναγιώτης Μπουζέας. Σε έκτακτες εμφανίσεις ο Νίκος Φιλιππίδης.

Στον ρόλο του Καραγκιοζοπαίχτη θα εναλλάσσονται, ο Άθως Δανέλλης, ο Τάσος Κώνστας και ο Χάρης Μπιλλίνης.