Επιστολή-κραυγή αγωνίας που απευθύνεται στην ελληνική κοινωνία, δημοσιεύουν στο Διαδίκτυο αστυνομικοί.

Οι συντάκτες αναδεικνύουν την παθογένεια της δημόσιας υπηρεσίας και την αδυναμία να αντιμετωπίσουν το οργανωμένο έγκλημα, ενώ κάνουν λόγο για τον υπέρμετρο συγκεντρωτισμό στο Μέγαρο της Κατεχάκη, αλλά και τα βύσματα που υπονομεύουν την αξιοκρατική ανέλιξη.

Στην πολυσέλιδη επιστολή τους αναφέρουν, μεταξύ άλλων, πως η πρώτη μεγάλη αιμορραγούσα πληγή είναι το πολιτικό πελατειακό σύστημα και η διαπλοκή που επικρατεί στην ιεραρχία της αστυνομίας.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που υπογράφουν την επιστολή – διατηρώντας την ανωνυμία τους – αναλύουν και τα αίτια που το εκλογικό σώμα ταυτίστηκε με την παράταξη της Χρυσής Αυγής, ενώ κατακρίνουν την ισχύουσα νομοθεσία που υπαγορεύει τον τρόπο άμυνας της αστυνομίας απέναντι σε οπλισμένους κακοποιούς.

Ακολουθούν αποσπάσματα της επιστολής:

«Είμαστε αστυνομικoί που μπήκαμε στην Αστυνομία, μετά τον νόμο του αείμνηστου Έλληνα Πολιτικού Σάκη Πεπονή, από το 1995 μέσω του αδιάβλητου συστήματος των Πανελληνίων εξετάσεων.

Σάς στέλνουμε αυτήν την μακροσκελή επιστολή. Ευχαριστούμε κάποιους παλιούς συναδέλφους, που μας βοήθησαν στην σύνταξη αυτής τής επιστολής, με στοιχεία από μία ιστορική αναδρομή από το 1984 από καταστάσεις που έζησαν και γνώρισαν.

Δεν θα δημοσιοποιήσουμε τα ονόματά μας για ευνόητους λόγους. Υπηρετούμε σε αστυνομικά τμήματα και είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες Αστυνομικοί. Είμαστε περήφανοι που φοράμε αυτήν την στολή. Είμαστε σίγουροι ότι εκφράζουμε την μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων Αστυνομικών. Που θέλουν μία άλλη σύγχρονη Ευρωπαϊκή Αστυνομία. Αλλά μια διαχρονική Νομενκλατούρα και ένα διαχρονικό πολιτικό πελατειακό σύστημα, δεν αφήνει κάτι τέτοιο να γίνει.

Είμαστε περήφανοι που κάτω από αντίξοες συνθήκες, παρά την πλήρη αποδυνάμωση-αποψίλωση των αστυνομικών τμημάτων από αστυνομικές δυνάμεις και προσωπικό, δίνουμε μία άνιση μάχη κατά μίας άγριας και ανεξέλεγκτης εγκληματικότητας.

Αλλά αισθανόμαστε άσχημα που φασιστικές συμμορίες έχουν αντικαταστήσει το θεσμικό και συνταγματικό κράτος και την Αστυνομία, με ένα παρακράτος ταγμάτων εφόδου. Αυτοί που είναι υπεύθυνοι για αυτά, είναι το πελατειακό πολιτικό σύστημα και οι διαχρονικές πολιτικές και φυσικές ηγεσίες της Αστυνομίας, που για λόγους σκοπιμοτήτων και image, “χάρισαν γήπεδο” στο παρακράτος, και σε μία ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα πού σκοτώνει πού δολοφονεί για 50-100 ευρώ.

Τα ονόματά μας δεν τα δημοσιεύουμε για να μην υποστούμε τις διώξεις της Νομενκλατούρας, του πελατειακού συστήματος και της διαπλοκής.

Επιστολή προς την ελληνική κοινωνία

«Θα εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των πολιτών και θα επαναφέρουμε τούς αστυνομικούς στις γειτονιές”. Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψη του την Δευτέρα πριν τις εκλογές (11-6-2012) στην ΓΑΔΑ. Ο κ. Βενιζέλος το κόμμα του οποίου κυβέρνησε την Χώρα και την Αστυνομία τα 22 από τα 38 χρόνια της Μεταπολίτευσης, πήγε την Παρασκευή πριν τις εκλογές στην ΓΑΔΑ και είπε περίπου τα ίδια.

Τα ίδια είπε και ο κ. Σαμαράς το κόμμα του οποίου κυβέρνησε την Χώρα και την Αστυνομία τα υπόλοιπα 16 χρόνια της Μεταπολίτευσης. Όμως πόσες φορές το έχουμε ακούσει αυτό; Θυμάστε την εξαγγελία του κ. Χρυσοχοΐδη για τον θεσμό του Αστυνομικού της γειτονιάς; Αρχές δεκαετίας 2000!

Η Γειτονιά σήμερα είναι στο έλεος των κακοποιών και ο αστυνομικός “της γειτονίας”, χάθηκε, “έφυγε” από την γειτονιά και είναι σε κάποιο γραφείο και διαχειρίζεται την μόνιμη χαρτούρα ενός γραφειοκρατικού, αναποτελεσματικού και καταρρέοντος κράτους. Υπεράριθμοι αστυνομικοί, ανώτεροι, ανώτατοι αξιωματικοί, αλλά και χιλιάδες αστυφύλακες σε επιτελεία και σε γραφεία, διαχειριστές ενός γραφειοκρατικού τέρατος, που κατασκεύασε το πελατειακό πολιτικό σύστημα.

Στην ΓΑΔΑ πήγε και ο κ. Αβραμόπουλος και ο κ. Καμμένος. Αλλά κανείς δεν πρωτοτύπησε. Όλοι είπαν σχεδόν τα ίδια. Ωσάν να ήρθαν ξαφνικά σε αυτήν την χώρα! Και όχι μόνο. Δεκάδες πολιτικοί και Βουλευτές έχουν περάσει κατά καιρούς από εκεί, λέγοντας τις ίδιες ανούσιες κουβέντες και τα ίδια τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.

Για ποια μεταρρύθμιση μιλάμε; Ποιο πελατειακό κράτος καταγγέλλουμε και διακηρύσσουμε ότι θα το αλλάξουμε; Όταν δια των συνειδητών πράξεων τους και πολιτικών επιλογών τους, το στηρίζουν, το υποστηρίζουν και το γιγαντώνουν;

Το ίδιο λένε 35 χρόνια τώρα όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων. Από την μία άκρη μέχρι την άλλη. Και όλοι οι υπουργοί που προίστανται της Ελληνικής Αστυνομίας από το 1984, όταν ενοποιήθηκε η πρώην Αστυνομία Πόλεων, με την Πρώην Χωροφυλακή. Από το 1984, τα ίδια και τα ίδια»

Η άνοδος της Χρυσής Αυγής και η ταύτιση με τον απλό κόσμο

Η άνοδος της Χρυσής Αυγής, εκτός από το γεγονός που είναι αποτέλεσμα μίας οικονομικής κρίσης, είναι και το αποτέλεσμα του γεγονότος ότι η ΕΛ.ΑΣ, κάτω από πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες των εκάστοτε Υπουργών, δεν αντιμετώπισε η ίδια το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης.

Δυστυχώς ακόμα και η Φυσική Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ διαχρονικά, δεν είχε καν στοιχειώδες θάρρος να αντιταχθεί σθεναρά στις πολιτικές σκοπιμότητες των εκάστοτε υπουργών. Η απουσία της αστυνομίας από το καθορισμένο συνταγματικό της έργο, άφησε γήπεδο στις φασιστικές συμμορίες της Χρυσής Αυγής, και έτσι οι συνταγματικοί και εκ του νόμου θεματοφύλακες της τάξης της ασφάλειας, της περιουσίας, της τιμής και της ζωής των πολιτών, αντικαταστάθηκαν από συμμορίες ταγμάτων εφόδου ενός παρακράτους.

Πριν βέβαια όλα αυτά τα σημερινά, όπου φασιστικές συμμορίες έχουν πάρει τον νόμο στα χέρια τους, προηγήθηκε μία κατακυρίευση της Ελληνικής κοινωνίας από μία αριστερή ιδεοληψία, (δεν μιλάμε για ιδεολογία, που είναι σεβαστή, αλλά για ιδεοληψία).

Αστυνομικοί έπεσαν θύματα δολοφόνων τρομοκρατικών οργανώσεων, έπεσαν νεκροί από σφαίρες κακοποιών, τραυματίστηκαν βαρεία από μολότοφ και σιδερολόστους. Μία διαδήλωση συμπαράστασης δεν έγινε ποτέ για τον Νεκτάριο Σάββα που τον σκότωσαν δολοφόνοι δειλοί τρομοκράτες στις 6 το πρωί, την ώρα που τον περίμενε η γυναίκα του να πάει σπίτι του.

Η αριστερή ιδεοληψία που στηρίχτηκε στο “Μπάτσοι-Γουρούνια-Δολοφόνοι”. Αριστερή ιδεοληψία που έβλεπε στον ύπνο της, τον μεταπολιτευτικό μύθο, ότι “η αστυνομία στήνει προβοκάτορες στις διαδηλώσεις”».

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την επιστολή