Το Μουσείο της Ακρόπολης γιορτάζει τρία χρόνια λειτουργίας

Ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι περιμένει τους επισκέπτες


ΕΛΛΑΔΑ
11:53
17/06/2012
Το Μουσείο της Ακρόπολης γιορτάζει τρία χρόνια λειτουργίας
1
loading

Το Μουσείο της Ακρόπολης γιορτάζει την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012 τα τρίτα του γενέθλια προσκαλώντας το κοινό σε ένα μοναδικό ολοήμερο ταξίδι.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία -από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ- να ανακαλύψουν στις αίθουσες του Μουσείου μικρά μουσικά σύνολα και διακεκριμένους σολίστες σε ένα μουσικό ταξίδι με αφετηρία τον αρχαίο ήχο και σταθμούς στην Αναγέννηση, το Μπαρόκ, την κλασική και ρομαντική εποχή, αλλά και σε ξεχωριστά έργα του 20ού αιώνα.

Από τις 8 το πρωί έως και τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, το κοινό θα μπορεί να προσέρχεται στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου, ενώ τις ίδιες ώρες θα παραμείνει ανοιχτό και το εστιατόριό του. Την ημέρα αυτή, η είσοδος θα είναι μειωμένη (3 ευρώ) για τον κόσμο.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν τα εξής μουσικά σύνολα: Expromte, Guitarte, Duo βιολί-πιάνο (Παπαγιανάκη-Μαντζουράτου), Ritornello, Συγκροτήματα Ελληνικών Οργάνων Μ. Καρπάθιου και Γ. Λυκούρα, Συγκρότημα «Χρυσέα Φόρμιγξ», Quinteto Ξύλινων Πνευστών Q-Innegal, Duo Κιθάρα-Μαντολίνο, Duo Βιολί και Πιάνο (Χριστοδούλου-Νεοφυτίδου), Συγκρότημα «Κίθαρις» του Ωδείου Φίλιππος Νάκας, Trio Solvista, Guitar 4-Tune, Trio λυρικών καλλιτεχνών.

Οι εκδηλώσεις οργανώθηκαν από τα Μουσικά Σύνολα και το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, ενώ το κοινό θα απολαύσει δύο σημαντικές συναυλίες από την Χορωδία της ΕΡΤ και την η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής.

Συγκεκριμένα στις 8:30 το βράδυ, στο ισόγειο του Μουσείου με θέα το αέτωμα του Εκατομπέδου, η Χορωδία της ΕΡΤ θα παρουσιάσει Δωδεκανησιακά έργα του Γ. Κωνσταντινίδη και αποσπάσματα από συνθέσεις των Javier Busto και Lajos Bardos, ενώ στις 9:30 το βράδυ στον προαύλιο χώρο του Μουσείου, η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και η Χορωδία της ΕΡΤ θα παρουσιάσουν έργα των Θεοδωράκη, Χατζηδάκη, Παπαδημητρίου και Ξαρχάκου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar nikos xasapis

    ρε κλέφτες άγγλοι γάλοι πορτογάλοι, φέρτε μας πίσω τα κλεμένα αρχαία και μετά να μας ζητάτε το λεφτά για το μουσείο που χτίσαμε

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει