Το αίτημα της δημοτικής αρχής για εξομάλυνση της λειτουργίας του έργου του μετρό διατύπωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Πρόσθεσε, δε, ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης θα διεκδικήσει την προώθηση των άλλων δύο μέσων μαζικής μετακίνησης για την εξυπηρέτηση της πόλης, του τραμ και της παράκτιας αστικής συγκοινωνίας.

Εκπρόσωποι εργαζόμενων στο μετρό πήραν το λόγο για να ζητήσουν την παρέμβαση του δήμου για τη συνέχιση των εργασιών.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, τόνισε ότι μετά τις εκλογές θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του οργάνου για το μετρό.

Ο κ. Μπουτάρης ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο για την επίσκεψη του στη Βιέννη και για το σύστημα αποκομιδής απορριμμάτων, τονίζοντας ότι η δημοτική αρχή σκοπεύει να ζητήσει τη συνδρομή της Διεθνούς Ένωσης Διαχείρισης Αποβλήτων, που εδρεύει στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, για την επίλυση των προβλημάτων στην καθαριότητα.

Εικόνες από κάδους γεμάτους σκουπίδια παρουσίασε κατά την τοποθέτηση του ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κώστας Γκιουλέκας.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», Σωτήρης Ζαριανόπουλος ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα για τον διαγωνισμό ανάθεσης της επισκευής των απορριμματοφόρων σε ιδιώτη.

Ο κ. Μπουτάρης είπε ότι τον Μάιο συγκεντρώθηκαν 1.234 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών, έναντι 386 πέρσι την ίδια περίοδο και 437 το 2010.

Εξάλλου, οι εργαζόμενοι στην συμφωνική ορχήστρα του δήμου πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας καταγγέλλοντας απαξίωση του σχήματος. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Σπύρος Πέγκας, τόνισε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να επιλυθούν τα προβλήματα.

Εκπρόσωποι της Ένωσης Τυφλών Βορείου Ελλάδος ζήτησαν ενεργοποίηση παλαιότερης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για τη δημιουργία ιδρύματος για τους τυφλούς.

Πηγή: ΑΜΠΕ