Νομικά θα κινηθεί η Δημοτική Κοινότητα Λουτρών στη Λέσβο, σχετικά με δημοσιεύματα που καταλογίζουν σε δασκάλα ότι «θέλει να ντύσει τα αγόρια σαν κορίτσια και το αντίστροφο».

Όπως σημειώνει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, από τον σάλο που προκάλεσαν στην τοπική κοινωνία και την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών, αλλά και των γονέων της κοινότητας, ψευδή δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες ότι «στη σχολική γιορτή η δασκάλα θέλει να ντύσει τα αγοράκια σαν κορίτσια και το αντίστροφο», η νομική οδός είναι η λύση.

Αφορμή αποτέλεσε η παρουσίαση από τα παιδιά της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Λουτρών μίας διασκευής του «Πλούτου» του Αριστοφάνη, στην οποία αγόρια και κορίτσια θα παρουσιάζονταν επί σκηνής ανάλογα με τις απαιτήσεις του ρόλου τους.

Τα ψευδή δημοσιεύματα, σύμφωνα με τον Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ που μετέδωσε την είδηση της αντίδρασης της Κοινότητας Λουτρών, εμπλουτίζονταν με πληροφορίες για αυταρχική συμπεριφορά της δασκάλας προς όποιον δεν συμφωνεί και άλλες συκοφαντικές και ψευδείς λεπτομέρειες, που καμία σχέση δεν είχαν με την πραγματικότητα.

Σημειώνεται, ότι η παρουσίαση του «Πλούτου» συναποφασίστηκε από τη δασκάλα μαζί με την υπόλοιπη εκπαιδευτική κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων των γονέων και κηδεμόνων του σχολείου.

Η απόφαση της τοπικής κοινότητας Λουτρών απευθύνεται στον δήμο Λέσβου και στους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας του νησιού και αναφέρει: «Με κατάπληξη διαβάσαμε στις ηλεκτρονικές εφημερίδες (σ.σ. αναφέρεται το όνομα των ιστοσελίδων), άθλια και αηδιαστική “ειδησεογραφία” σκόπιμης παραπληροφόρησης για τη θεατρική παράσταση του Δημοτικού μας Σχολειού με το κλασικό έργο του ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ “Πλούτος”. Οι δυσφημιστικές, υβριστικές και συκοφαντικές αυτές δημοσιεύσεις προκάλεσαν πολλά άθλια σχόλια και αναμεταδοθήκαν σε πλήθος ιστοσελίδων, ομάδων του facebook και προσωπικών χρονολογιών σε όλη την Ελλάδα και την ελληνική ομογένεια».

Και προστίθεται, σχετικά: «Ή οι συντάκτες αγνοούν παντελώς τον Αριστοφάνη, καθώς και τον ευρύτερο ρόλο του σχολείου στη διαμόρφωση της πολιτιστικής ταυτότητας των παιδιών, ή δεν έκαναν κανενός είδους έρευνα για τα γεγονότα που παρουσιάζουν, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τους εκπαιδευτικούς, τα παιδιά, τους γονείς και την ευρύτερη κοινωνία του χωριού, παραβιάζοντας εμφανέστατα τη δημοσιογραφική δεοντολογία ή εσκεμμένα σπιλώνουν την υπόληψη και την επαγγελματική αξιοπρέπεια ανθρώπων με το σεξιστικό παραλήρημα που εμπεριέχεται στα εν λόγω δημοσιεύματα».

«Με τη διαστρεβλωμένη και ψευδή παρουσίαση των γεγονότων και την αβάσιμη προσωπική τους κριτική προκάλεσαν κλίμα ανησυχίας στην τοπική κοινότητα και αναταραχής στα παιδιά και μετέτρεψαν μία πολιτιστική σχολική δραστηριότητα μικρών παιδιών σε πεδίο ανταλλαγής διχαστικών και ρατσιστικών σχολίων μέσω διαδικτύου σε πανελλαδική και παγκόσμια κλίμακα. Οι πολυετείς προσπάθειες δάσκαλων, γονέων και κοινοτικών συμβουλίων έχουν αναδείξει το Σχολείο του χωριού μας σε ξεχωριστή θέση πανελλαδικά για το εκπαιδευτικό έργο, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και για τις συνθήκες φοίτησης», αναφέρεται εν συνεχεία στην απόφαση της τοπικής κοινότητας.

Και καταληκτικά προστίθεται: «Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να δυσφημεί, να υβρίζει και να συκοφαντεί το εκπαιδευτικό αυτό έργο, με διεστραμμένες και παραπλανητικές δημοσιεύσεις. Οποιαδήποτε εκ των υστέρων ανασκευή της προσβλητικής δήθεν “ειδησεογραφίας” δεν αποκαθιστά την προσβολή της τιμής και υπόληψης όλων των θιγομένων, αφού οι αμετροεπείς κακοήθειες έχουν εξαπλωθεί σε όλο το διαδίκτυο. Για τους παραπάνω λόγους θεωρούμε υποχρέωσή μας να κινηθούμε νομικά. Καλούμε τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας, Περιφερειακής Εκπαίδευσης καθώς και τα Δημοτικά Νομικά Πρόσωπα Σχολικών Επιτροπών και κάθε άλλο φορέα που έχει άμεση και έμμεση σχέση με την Παιδεία να εναντιωθούν σε αυτήν τη σκοταδιστική ενέργεια».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.