Η κινητοποίηση των συνταξιούχων έξω από το υπουργείο Οικονομικών δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα, καθώς δεν κατάφεραν να συναντηθούν με κάποιον από το πολιτικό ποροσωπικό, αφού νωρίτερα είχαν ενημερωθεί πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έλειπε στο εξωτερικό. Έτσι, στη συνέχεια μετέβησαν στο υπουργείο Εργασίας, όπου και εκεί είχαν προγραμματισμένο ραντεβού με τον Τάσο Πετρόπουλο.

Πράγματι, ο υφυπουργός με αρμοδιότητα στα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης ήταν εκεί, με μια αντιπροσωπεία των συνταξιούχων να τον συναντά. Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την πλευρά των συνταξιούχων, σχετικά με το περιεχόμενο της συζήτησης, προειδοποίησαν σε μαραθώνιο κινητοποιήσεων, λόγω των όσων προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλος και δεν καταργηθούν.

Συγκεκριμένα, ζήτησαν την πλήρη κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, με τον κ. Πετρόπουλο να δεσμεύεται για μέρος των ζητημάτων που τέθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, ο υφυπουργός είπε ότι με τη σύνταξη Μαΐου θα σταματήσει η παρακράτηση εισφοράς αλληλεγγύης στις επικουρικές συντάξεις και ότι θα αποδοθούν αναδρομικά μετά την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόησης.

Μεταξύ άλλων και όσον αφορά το αίτημα φαίρεσης παρακράτησης στις συντάξεις, στα πλαίσια επανυπολογισμού των επικουρικών, φέρεται να ειπώθηκε ότι θα γίνει νέος επανυπολογισμός και εάν διαπιστωθεί αδικία, τα χρήματα αυτά θα αποδοθούν στον δικαιούχο.

Επίσης, όσον αφορά τους οφειλέτες στον ΟΑΕΕ, για ποσά μεγαλύτερα των 20.000 ευρώ, θα εξεταστεί διάταξη που θα προβλέπει τη διευκόλυνση των οφειλετών.