Στην Αδριανούπολη θα βρεθούν τη Δευτέρα προκειμένου να παραστούν στη δίκη των παιδιών τους οι γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ενώ οι ελληνικές αρχές σε συνεννόηση με τις τουρκικές, απέστειλαν πολιτικά ρούχα και χρήματα.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ οι γονείς του ανθυπολοχαγού έφτασαν σήμερα, Κυριακή, από την Καστοριά όπου μένουν στην Ορεστιάδα και συναντήθηκαν με τους γονείς του ΕΠΟΠ Λοχία προκειμένου να ρυθμίσουν κάποιες γραφειοκρατικές λεπτομέρειες ώστε να μπορέσουν να δώσουν το παρόν και στην δικαστική αίθουσα.

Νωρίτερα, οι γονείς του ανθυπολοχαγού παραβρέθηκαν στην παράκληση για τους δύο στρατιωτικούς που πραγματοποιήθηκε στην εκκλησία της Παναγίας στο προάστιο της Κλεισσούς Ορεστιάδας, μαζί με συγγενείς, γνωστούς και φίλους, οι οποίοι όλοι μαζί προσευχήθηκαν να τελειώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα αυτή η περιπέτεια.

Ο ανθυπολοχαγός και ο λοχίας θα παραμείνουν στις φυλακές της Αδριανούπολης, όπου κρατούνται, μέχρι τη Δευτέρα, όταν και θα βρεθούν ενώπιον Τούρκου δικαστή για τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Η κατηγορία που αποδίδεται στους Έλληνες στρατιωτικούς είναι η «είσοδος σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή», καθώς η ελληνική κυβέρνηση διαψεύδει ότι κατηγορούνται και για «απόπειρα κατασκοπείας», όπως επιμένουν να αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Το βασικό κυβερνητικό σενάριο προβλέπει ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα κατηγορηθούν τη Δευτέρα μόνο για παραβίαση απαγορευμένης στρατιωτικής περιοχής και έτσι θα απελευθερωθούν άμεσα και θα επιστρέψουν στη χώρα μας.

Η Άγκυρα πάντως ήδη εκμεταλλεύεται επικοινωνιακά το γεγονός, για το εσωτερικό τουρκικό ακροατήριο. Ο πρόεδρος Ερντογάν δέχεται σκληρότατη κριτική στο εσωτερικό της Τουρκίας για τις απώλειες σε Τούρκους στρατιώτες στο μέτωπο της Αφρίν και της επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας».