Με 200 νέους αστυνομικούς-ειδικούς φρουρούς ενισχύονται οι ομάδες ΔΙ.ΑΣ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Τους νέους αστυνομικούς θα παρουσιάσει σε ειδική εκδήλωση αύριο το μεσημέρι ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου, οι αστυνομικοί θα ενταχθούν στον αγώνα κατά της εγκληματικότητας, κυρίως στις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας. Συγκεκριμένα, θα αποτελέσουν μέρος των δράσεων, που έχουν προγραμματιστεί για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων στο κέντρο της πόλης, την εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων και την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Οι περιπολίες της δίκυκλης αστυνόμευσης και η εμφανής αστυνόμευση, ενισχύονται διαρκώς, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Τελος, το υπουργείο αναφέρει ότι, δύο χρόνια μετά την πρώτη εμφάνιση των ομάδων ΔΙ.ΑΣ στους δρόμους των πόλεων και την ενίσχυση τους -έως τις 11 Απριλίου- συνολικά με 900 αστυνομικούς -ειδικούς φρουρούς, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά πλήρης κάλυψη των 178 προβλεπόμενων τομέων, καθώς και κάλυψη επιπλέον 15 νέων επιλεγμένων τομέων.