Ένας τεχνητός λόφος, ο οποίος στο υψηλότερο σημείο θα φθάνει τα 3,5 μέτρα, θα βρίσκεται σύντομα δίπλα ακριβώς στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλάς στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι εργασίες για την υλοποίηση του πρωτότυπου αυτού εγχειρήματος έχουν ήδη ξεκινήσει.

Στόχος των μελετητών, είναι οι επισκέπτες να μπορούν από εκεί να αγναντεύουν το ηλιοβασίλεμα και για το λόγο αυτό θα ονομαστεί «Κήπος του Απογευματινού Ήλιου».

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του ο «Αγγελιοφόρος», πρόκειται για μια «κατασκευή» που προβλέπεται στην αρχιτεκτονική μελέτη του Πρόδρομου Νικηφορίδη και της ομάδας του, βάσει της οποίας διαμορφώνονται οι Κήποι στο θαλάσσιο μέτωπο της πόλης.

Ωστόσο, το έργο έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια, καθώς είναι πολλοί που διερωτώνται κατά πόσο είναι σκόπιμο να προστεθεί μια ακόμη ογκώδης «κατασκευή» δίπλα από τον όγκο του ξενοδοχείου, ενώ κάποιοι άλλοι εκτιμούν ότι ο λόφος αυτός θα συμβάλει, ώστε να φαίνεται μικρότερος ο όγκος του διπλανού κτιρίου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.