Η έλλειψη προσωπικού αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα στη χώρα, αναφέρει σε επιστολή της προς τα αρμόδια υπουργεία, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων του ΙΚΑ.

Η ΠΟΣΕ ΙΚΑ, ζητά άμεσα την πρόσληψη προσωπικού για να καλυφθούν τα σοβαρά κενά που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια και αναφέρει τους λόγους που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση.

«Η παύση των προσλήψεων, οι αθρόες συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων, που έφτασαν τις 2.500 για τα έτη 2010 και 2011 και συνεχίζονται με ραγδαίο ρυθμό, η μεταφορά περίπου 522 ατόμων στον ΕΟΠΥΥ, η αύξηση των εργασιών του Ιδρύματος με τις συνεχείς συγχωνεύσεις ταμείων, αλλά και με τη δημιουργία των ΚΕΠΑ και της Δ/νσης κατ’ οίκον φροντίδας συνταξιούχων (αρμοδιότητες που ασκούσαν στο παρελθόν άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου) έχουν επιφέρει τεράστιες δυσκολίες στην εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος».

Η ΠΟΣΕ – ΙΚΑ, κάνει λόγο για «τεράστιες δυσκολίες στη λειτουργία» των υπηρεσιών του Ιδρύματος.

Τέλος οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ καταδικάζουν για μια ακόμη φορά κάθε φαινόμενο διαφθοράς και κατάχρησης δημόσιου χρήματος που προέκυψε από υπαλλήλους του ΙΚΑ, οι οποίοι ντροπιάζουν την μεγάλη οικογένεια του Ιδρύματος, τους έντιμους και υπεύθυνους εργαζόμενους που τιμούν με αυτοθυσία και αυταπάρνηση τη θέση τους διαχρονικά